Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Wedstrijdverslagen
Lichtpuntjes leveren Oostergo nog geen punten op PDF Afdrukken

De resultaten van de afgelopen weken van Oostergo waren nog niet om naar huis toe te schrijven. Dit leverde zoveel gesprekstof op dat de selectie zelf het initiatief had genomen om met elkaar om tafel te gaan zitten en man en paard te gaan noemen. Heldere afspraken zijn er gemaakt, de resultaten van de afgelopen weken zijn geanalyseerd en met volle moed werd er dan ook begonnen om klokslag half 3 in Ee voor de wedstrijd tegen V en V uit Garijp. Om half 3 floot scheidsrechter Dobma uit Steenwijk voor de eerste keer en mocht Willem Sikkema de aftrap verrichten namens Oostergo. Oostergo begon voortvarend door vroegtijdig druk te zetten en dit leverde binnen 5 minuten een mooie kans op voor Willem Sikkema, maar helaas werd deze kans niet tot doelpunt gepromoveerd.

Dat Oostergo op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen, bleek na 10 minuten. Onze spits Lars de Jong blesseerde zich in een onschuldig duel zodanig dat hij met een enkelband blessure het veld moest verlaten. Jammer voor Lars maar ook voor Oostergo. V en V ging op zoek naar een doelpunt, door de laaghangende zon liet Oostergo goalie Riemer Hoekstra de bal uit zijn handen glippen. Dit was ook de ruststand. Na de rust een veel beter Oostergo, maar daar waar Oostergo op zoek ging naar de gelijkmaker, was er een uitval van V en V die wederom tot een doelpunt leidde. Weer moest Oostergo een domper verwerken, maar een compliment aan de spelers hoe ze hun rug rechten. Na een vloeiende combinatie over links was het Lieuwe Sijtsma die de hardwerkende Julius de Jong wist te vinden. Met een geplaatst schot in de korte hoek wist deze senior het net te vinden. Alles leek erop dat Oostergo de gelijkmaker zou gaan maken. Een vlammend schot van Lieuwe Sijtsma net over de kruising, het inbrengen van Jelle de Boer voor nog meer stootkracht naar voren. Maar helaas mocht het niet baten, uit een tegenaanval wist V en V nog eenmaal te scoren en bracht daarmee de eindstand op het scorebord 1-3. Maar gelet op de getoonde inzet en de rust in het veld kan Oostergo volgende week met opgeheven hoofd naar Marrum afreizen, en wanneer zij daar de kwaliteiten van de nummer 10 aan banden weten te leggen, liggen er absoluut mogelijkheden. Moedig voorwaarts!!

 

 

 
Oostergo 2 krijgt te weinig tegen koploper Leovardia! PDF Afdrukken
Oostergo 2 krijgt te weinig tegen koploper Leovardia!

Lichte vochtdruppels, kort gemaaid, frisse geur…. Het hoofdveld van de streng leek afgelopen zaterdag wel een biljartlaken. Wachtend op een voetbal gevecht wat komen zou.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen en horen was het belang van de wedstrijd tegen Leovardia wel duidelijk. Dat dit signaal niet alleen opgepikt was door de mannen van de VVO was duidelijk vanaf het begin, ook Leovardia kwam hier om te winnen.

Om exact 12:30 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Aftastend werd er begonnen door beide teams. Oostergo probeerde het spel te maken en in organisatie te blijven voetballen, waar Leovardia het gevaarlijkst werd met een aantal scherpe counters. VVO die een aantal jongens weer terug in de selectie had gekregen, had zichtbaar geleerd van de afgelopen weken en werkte niet alleen hard voor de winst maar ook voor elkaar. Iets wat rond de klok van 14:30 meerdere malen werd geprezen.

Leovardia, die een aantal geweldige voetballers in de ploeg heeft voor dit niveau, werd dan ook het meest gevaarlijk voor de positief en goed keepende Jelmer. Aanvoerder Wouda probeerde samen met zijn voorstopper van vandaag de achterhoede op verschillende manieren scherp te houden, goed coachend, zo nu en dan een pittig duel wat door de vingers kon volgens de scheidsrechter. 
Waar een menig tegenstander het niet doorboren achterhoede van de tegenstander vaak beantwoord in gescheld en overtredingen begon Leovardia steeds meer te drukken en drukken. Met name de laatste man van Leovardia strooide een aantal keren met crosspasses over 40m/50m,  op de links dan wel rechtsbuiten van Leovardia. Prachtig! Deze buitens waren snel, erg snel. Ruben/Gerlof zijn snel maar de linksbuiten was toch wel snel, erg snel. Leovardia kwam qua kansen terecht op voorsprong. 0-1, door inderdaad een goede actie van de linksbuiten die hem knap vrij speelde en een op maat gebrachte voorzet neerlegde op de boomlange spits van Leovardia.

En toch bleef VVO goed spelen en creëerde kansen door het verzorgde positiespel. Spitsen duo Haaksma en Jolink waren inmiddels iets hoger gaan spelen waardoor de passes van de laatste man onderschept konden worden. De grootste kans voor VVO in de 1ste helft kwam op naam van Haaksma die met uiterste kracht en inspanning de bal op de goal kreeg, maar ook daar stond kwaliteit.
Opvallend punt was de eerste helft nog dat Hessel, in ogen van de rood/gele, grof onderuit gehaald werd binnen de 16m, maar scheidsrechter Rotteveel wilde hier niet in mee.
0-1 rust stand.

Na rust leek het spel een beetje in te dutten, maar kwam gelukkig toch door wat scherpe duels op gang. VVO die zijn spelers dieper en breder had gestuurd creëerde meerdere kansen en had de angel aardig uit de aanval van Leovardia gehaald. Wellicht door het enthousiasme en geloof  werd VVO  aan de bal slordig en had meer en meer moeite de bal bij teamgenoten te krijgen.  In de omschakeling hiervan werden de buitens van Leovardia wederom gevaarlijker en gevaarlijker. Zo ook bij de 0-2, op randje buitenspel, hield de foutloze grensrechter J. Zijlstra de vlag omlaag en door een vervelende stuit belande de bal tegen goalie Jelmer die de bal in het doel zag verdwijnen. Een mokerslag voor de mannen uit Ee. Over en uit zou je zeggen? Maar wat zo tegenvallend was de afgelopen 2 weken brachten de mannen uit Ee nu wel, doorzetting en duidelijk positiespel met een idee. Dit resulteerde dan ook in grote kansen. Wat normaal zekerheden zijn voor spits Jolink was na weken blessureleed even wenen. Jolink kreeg de ballen dan ook niet achter de goed keepende keeper van Leovardia. Dat dit een kwestie van tijd is bij Jolink weten wij als team!

VVO was fit, maar naarmate de tijd vorderde toch ook uitgeblust. In een counter werd Leovardia nog één keer gevaarlijk, in een uiterste krachtinspanning raakte keeper Jelmer pittig geblesseerd en was de 0-3 even bijzaak. Met deze vervelende blessure bracht scheidsrechter direct een einde aan de wedstrijd!

Al met al een mooie sportieve wedstrijd, waar VVO zeker een punt had verdiend staat het wel met lege handen. Wel trotsheid en vertrouwen over getoonde spel. Iets waar we aankomende donderdag uit tegen Anjum zeker mee verder kunnen.

Rest ons nog sterkte te wensen aan de uitvallende aanvaller van Leovardia die met een vervelende knie blessure na rust in de kleedkamer achter bleef. Hopen dat het mee valt.

Tot Donderdag.

 
Voorbeschouwing Oostergo 2 - Leovardia 4 PDF Afdrukken
Voorbeschouwing Oostergo 2 – Leovardia 4

Oostergo 2 maakt zich op voor….

Met Potetos 2 in de beker als laatste wedstrijd voor de winterstop zijn de wensen en misschien de verplichtingen wel duidelijk.

Zaterdag 12:30 wacht ons Leovardia 4 op de streng’’
Leovardia 4 team met ambitie, kwaliteit en flair, tot nu toe niet onverdienstelijk.
Trotste koploper met 13 punten uit 5 wedstrijden.
Daar tegenover staat onze trots Oostergo 2 met 9 punten uit 5 wedstrijden.

Al met al een mooi affiche aanstaande zaterdag 10-11. 
Waar Oostergo 2 een 3 tal weken met stip op de koppositie stond moest het tegen VCR toch haar meerderen erkennen. Deze negatieve flow zette thuis door tegen Marrum waardoor er een 6 tal punten verspeeld zijn. Dit neemt niet weg dat het besef er nog steeds is bij de spelers, clubleiding en trainer. Dit is zeker een incident geweest en we gaan weer spelen voor onze doelstelling . Zaterdag een mooie kans om te laten zien dat we hier klaar voor zijn door te spelen tegen de koploper.

Leovardia die tot nu toe alleen valste start kende door gelijk te spelen tegen VV Buitenpost. Ook het beker avontuur van Leovardia strandde helaas uit tegen HFC’15.

Helder dus, Oostergo wil zich revancheren en aanhaken bij de top 3. Leovardia zal naar Ee komen om haar koppositie te verdedigen. 

Een pracht van een wedstrijd dus…. Tot zaterdag toch???


    

 
Einde bekeravontuur v.v. Oostergo 1 PDF Afdrukken
“ To be or not to be, that’s the question “ (WS)

Om klokslag 20.00 uur betrad het gelegenheidsteam van oefenmeester de Val het strakke, enigszins kleine kunstgrasveld van Drachtster Boys. Grensrechter S. Schreiber droeg voor de gelegenheid een ietwat slobberig pak. Hij groeit daar nog wel in!! Deze op de ledenvergadering uitputtend besproken wedstrijd droeg al een hele tijd een zware last. Zwaar in de zin van organisatorisch. Voetballen is meer dan… Lichtmasten die ontbraken, bussen die niet reden, leidinggevenden die niet …. Enfin, een heel gedoe. Die enkele bus en die weinige auto’s die wel de weg naar Drachten vonden, werden bemand door de finefleur van onze vereniging. Zij zorgden voor de bekende roodgele sfeer! Uiteindelijk ontspon er een vrij éénzijdige wedstrijd die zich voor het grootste gedeelte afspeelde op de helft van vv Oostergo. Mevrouw G. Kroodsma herdacht langs de lijn dat hun heroïsche witte VW bus het 17 jaar had volgehouden, en onlangs na een remweigering gewisseld werd.  Na twee bloedneuzen en 9  tegengoals liet het spitsenduo toch van zich spreken: 9 -1. D.J. Schreiber redde de eer. Tot slot kunnen we aantekenen dat het hele vriendenclubbestuur aanwezig was. William Shakespeare zou trots op hen zijn geweest.  Eindstand 12-1

Wieger Sikkema 
 
 
 
Wedstrijdverslag vv Oostergo- Fc Birdaard PDF Afdrukken
vv Oostergo verliest nipt van koploper FC Birdaard
Op een zonovergoten sportpark De Streng kwam op 27 oktober de koploper van de 4e klasse B op bezoek. De mannen van trainer De Val zouden het Birdaard vandaag lastig moeten maken. De eerste 20 minuten waren echter andersom. Oostergo had het lastig met de vele beweging van Birdaard op het middenveld. Centrale verdedigers Meinsma en Miedema hadden hun handen vol aan de balvaste aanvalsleider van de tegenpartij. In de 11e minuut opende Remco Kooistra van Birdaard de score. Hierna kreeg Oostergo iets meer grip op de wedstrijd en waren er kansen over en weer. Herman Sprik mocht het vandaar vanuit zijn ‘kracht’ als spits proberen, daar waar hij normaal centraal achterin staat. Dat deze verrassende keuze van De Val en gelegenheidscoaches Mossel en Zijlstra goed uitpakte bleek in de 24e minuut. Een puntgave voorzet werd door Sprik koppend tot doelpunt gepromoveerd.  
In de tweede helft lukte het Oostergo niet meer om grip op de wedstrijd te krijgen. Er waren nog wel een aantal kansen voor het aanvalsduo Sprik en De Jong. De gasten werden nog een aantal keren gevaarlijk, maar vonden steeds de goed keepende Riemer Hoekstra op hun pad. In de 58e minuut was het wederom Remco Kooistra die met een verrassend afstandsschot de korte hoek achter doelman Hoekstra vond. Bij Oostergo vielen Jelle de Boer, Harm Kroodsma en Meindert de Jong nog in, maar ook zij konden het tij niet keren. Na 90 minuten klonk het eindsignaal van de goed fluitende leidsman en was de eindstand 1-2. 
Volgende week staat de wedstrijd op mogelijk het beste kunstgrasveld van het noorden op het programma, in en tegen Rottevalle.

Willem Sikkema

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 83

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1914751ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media