Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skeperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Wedstrijdverslagen
Oostergo wint van koploper PDF Afdrukken

Oostergo wint van koploper

Afgelopen zaterdag stond voor Oostergo een wedstrijd op het programma tegen de koploper van de 4de klasse B, namelijk Kootstertille. Een elftal met veel kwaliteit en een getalenteerde hoofdtrainer namelijk Pieter Santema. Oostergo was dus gewaarschuwd en moest deze middag kort in de mandekking en de mouwen opstropen. 

Oostergo trainer Sjoerd Rozema en leider Iko Miedema hadden een goed plan bedacht. Kootstertille laten voetballen en vervolgens snel counteren, om zodoende kansen te creëren. 

Dat plan bleek te kloppen. Kootstertille had het balbezit en Oostergo kwam er af en toe gevaarlijk uit via o.a. Lieuwe Sijtsma. Zo ook in de 25 ste minuut. Wederom een snelle counter waarbij Lieuwe Sijtsma de verdediging van Kootstertille te snel af was. Met een beetje geluk kreeg Lieuwe de bal ook om keeper Anco Uitterdijk heen en voor het lege doel was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Een 1-0 voorsprong voor Oostergo en dus een achterstand voor koploper Kootstertille. Kootstertille moest nu komen om te proberen de achterstand om te buigen. Ze gingen meer op de aanval spelen en kregen kansen, maar steeds was het keeper Riemer Hoekstra die een sta in de weg was. 

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Kootstertille het balbezit en Oostergo loerend op de counter. En steeds meer kreeg Oostergo het besef dat er misschien deze middag wel 3 punten waren te behalen tegen de koploper. Punten die broodnodig zijn voor onze hoofdmacht in deze fase van de competitie. In de 75ste minuut werd Lieuwe Sijtsma onderuit gehaald. De scheidsrechter gaf een vrije trap. Lieuwe baalde van de zoveelste overtreding dat hij natrapte. De scheidsrechter had toen maar 1 keuze en dat was rood. 

In de laatste minuut een triest einde van de wedstrijd. Uit een te korte ingooi van een Kootstertille speler ontstond er een duel tussen Kootstertille doelman Anco Uitterdijk en Oostergo speler Arjen Raap. Arjen Raap was net eerder bij de bal en de bal rolde over de doellijn. 2-0 voor Oostergo en de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Wat veel toeschouwers niet goed hadden gezien, maar wat wel degelijk gebeurde is dat keeper Anco Uitterdijk zwaar geblesseerd bleef liggen en zijn hand omhoog stak voor hulp. Oostergo aanvoerder Halbe Mossel ging naar keeper Anco Uitterdijk en zag dat het been er niet goed uitzag. Gelukkig stond verpleegkundige i.o. Jelmer achter het doel en kon direct eerste hulp verlenen. Jammer dat een Kootstertille-afgevaardigde deze hulp eerst niet goed inschatte en dacht dat Jelmer foto’s en filmpjes ging maken. Maar Jelmer belde natuurlijk de ambulancediensten, zodat deze z.s.m. naar het Oostergo-sportpark konden komen om keeper Anco te helpen. Het publiek van Oostergo reageerde op de actie van de Kootstertille-afgevaardigde, omdat hij de telefoon uit de handen van hulpverlener Jelmer sloeg.  

Wanneer je dit akkefietje niet hebt meegekregen, zou je zo maar eens kunnen denken dat het publiek van Oostergo reageerde op de geblesseerde keeper. 

Natuurlijk heeft Oostergo een trouwe en fanatieke aanhang, maar is er altijd respect voor een geblesseerde speler, en zeker voor de ongelukkige Anco Uitterdijk, die zijn scheenbeen en kuitbeen heeft gebroken, na het onfortuinlijke duel. Vanaf Oostergo wensen we Anco dan ook een goed herstel toe en heeft deze wensen door middel van bloemen namens de spelers EN supporters van VV Oostergo bij de keeper van Kootstertille laten bezorgen.

 
Twijzel 2 - vv Oostergo 2 PDF Afdrukken
Twijzel 2(.2) – vv Oostergo 2

 

Na de zeperd van vorige week thuis tegen Buitenpost 5, mocht VVO2 zaterdag jl. in Twijzel op zoek naar eerherstel. Om 13.30 reisde de fitte selectie en staf vanuit een fris maar zonnig Ee richting Twijzel. De weersomstandigheden daar waren iets minder fleurig dan in Ee, maar dat deed niets af aan de kwaliteit van het veld. Dit lag er prachtig vlak en groen bij en was voor velen even wennen, gezien de condities waar de trainingen wekelijks op moeten worden verricht.

 

Om exact 14.30 floot de leidsman van deze middag, gehuld in korte broek, maar met muts en handschoenen voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde in kansen over en weer. Echter konden beide keepers hun doel nog schoon houden. Een snelle counter werd door de laatste linie van Twijzel tot corner verwerkt. Uitblinker van de middag Jouke Sijtsma promoveerde deze corner op geweldige wijze tot doelpunt. De euforie bij VVO2 was helaas van korte duur. Nog geen drie minuten later was het namelijk alweer 1-1. De aanvoerder van Twijzel bleef na een goede combinatie, ijskoud oog in oog met Jorick van der Hoek. Met een leep stiftje werd laatstgenoemde verschalkt.

 

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Buitenpost bleef VVO2 goed voetballen en druk uitoefenen op de laatste linie van Twijzel. De aanvallers van Twijzel waren helaas net iets effectiever en dit resulteerde in een 2-1 achterstand.

 

Na rust werden de heren uit Ee verrast door een 9 tal nieuwe gezichten op het veld. Twijzel bleek deze middag in een luxe positie te verkeren en had een selectie van 20 man. Waar de spelers van de eerste helft zich onder de douche opwarmden en vervolgens weer verkoeling zochten in de kantine, mocht VVO2 zich weren tegen een vrijwel nieuwe tegenstander. VVO2 kon nog goed mee komen en kreeg een aantal kansen. Pieter Wouda scoorde zelfs nog de 2-2, door de bal van 20 meter afstand over de keeper te trappen. Helaas stond de scheidsrechter iets te ver af en maakte zijn enige fout deze middag door het doelpunt te annuleren wegens buitenspel. Tot de 70e minuut bleef het 2-1. Bij VVO2 waren een aantal spelers moe gestreden en deze werden waar mogelijk vervangen.

Twijzel 2 deel 2 profiteerde hier optimaal van en zette een eindstand van 6-1 op het scorebord.

 

Ondanks de uitslag kan er teruggekeken worden op een prima voetbalmiddag. De eerstvolgende wedstrijd van ‘it twadde’ is op 29 februari thuis om 14.00 tegen Ternaard 2.

 

Willem Sikkema

 
Oostergo pakt terechte overwinning PDF Afdrukken

Oostergo pakt terechte overwinning

Afgelopen zaterdag mocht V.V. Oostergo aantreden tegen de mannen uit Gerkesklooster en Stroobos. Onze gasten hadden tot dusver nog geen punten weten te halen en waren daarom gebrand om de eerste punten mee te nemen. De teller van Oostergo stond voor deze wedstrijd op 1 punt. Vorige week tegen RWF had daar minimaal punt aan toegevoegd moeten worden, maar helaas scoorde RWF in de allerlaatste minuut.

Om half drie floot de goed leidende scheidsrechter voor het eerst. Na 30 seconden was het al raak voor Oostergo. Het snelste doelpunt ooit gemaakt bij het vlaggenschip van Oostergo staat nu op naam van Martijn Jolink. Op rechts ontsnapte Lieuwe Sijtsma aan zijn directe tegenstander en bracht de bal bij de tweede paal. Daar stond Martijn al te wachten en prikte de bal keurig in de verre hoek. Een goede start voor de mannen van Sjoerd Rozema en Yko Miedema. Daarna was het GSVV wat de klok sloeg. De vaardige aanvallers van GSVV konden makkelijk de verdedigers en middenvelders van Oostergo passeren en kwamen veelvuldig oog in oog met goalie Riemer Hoekstra. Maar ook deze middag blonk Riemer weer uit en wist keurig het net schoon te houden met een aantal sublieme reddingen. 

Na 25 minuten was er een tegenstoot van Oostergo. Lieuwe Sijtsma was zijn tegenstander weer eens te snel af en snelde het zestienmeter gebied binnen. De verdedigers van GSVV konden maar een ding doen, en dat was aan de noodrem trekken. Resoluut wees de leidsman naar de stip. Herman Sprik eiste de penalty op en schoot feilloos binnen, zoals altijd. 

Net voor rust wist GSVV nog een doelpunt te maken, waardoor de spanning weer in de wedstrijd kwam. Oostergo speelde niet goed voor de rust, het middenveld werd uit handen gegeven, de verdedigers hielden het veld te groot, waardoor in de rust werd gespeculeerd over een spannende 2de helft.

Na de thee een beter Oostergo, de wissels Jeffrey Miedema en Andele Veltman, brachten balans in het elftal. Al vrij vroeg loste Jeffrey Miedema met zijn befaamde linker een afstandsschot, deze kon nog worden gepareerd door de keeper, maar wie anders dan Martijn Jolink, was er als de kippen bij om als een echte spits de bal alsnog tegen de touwen te jagen. Een comfortabele 3-1 voorsprong stond er op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan Lieuwe Sijtsma, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Nu vanaf rechts, kwam hij oog in oog met de keeper. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door de keeper van GSVV, maar bij de tweede inzet liet Lieuwe de goalie kansloos. Daarna was de honger van Oostergo nog niet gestild, Lieuwe kwam deze keer over links en speelde de bal op de vrijstaande Martijn Jolink. Alleen voor de keeper werd de bal in de kruising gejaagd. Een fantastisch doelpunt, die met overtuiging werd binnengeschoten. Na nog een uitstekende redding van onze keeper, op een vrije trap van GSVV, konden de supporters tevreden terugkijken op een goede tweede helft. Wanneer er nog efficiënter en effectiever wordt gevoetbald, is er wederom hoop komende zaterdag in en tegen Ternaard.

 
Finale nacompetitie Eastermar - Oostergo PDF Afdrukken

Finale nacompetitie Eastermar – Oostergo

Zaterdag 15 juni was de dag waarop Oostergo het tegen Eastermar op moest nemen om handhaving in de 4e klasse veilig te stellen. De week ervoor werd na het spelen van het befaamde strijdlied van Beetgum, deze ploeg met 6-2 overklast. De wedstrijd tegen Eastermar werd helaas voor beide ploegen niet op het biljartlaken van Ee gespeeld, maar op neutraal terrein.
VV Zwaagwesteinde bleek een op en top gastheer voor deze kraker, voor de spits van vv Oostergo was het een weerzien met oude bekenden en zoals hij zelf omschreef een soort ‘thuis gevoel’.

In een regenachtig Zwaagwesteinde werd omstreeks half drie afgetrapt. Oostergo begon zenuwachtig aan de wedstrijd en Eastermar zette vol druk op de jister verdediging. Meindert de Jong had het lastig tegen de beste speler van Eastermar, maar hield zich met hulp van Halbe en Herman prima staande. In het eerste kwartier had de op papier thuis spelende ploeg de overhand. Oostergo daarentegen kreeg via Lieuwe Sytsma en Martijn Jolink een prima kans op de 0-1. Enkele seconden na deze kans had de spits van Eastermar zijn ploeg op 1-0 moeten zetten, maar hij schoof de bal net naast het doel.

Hierna was het vooral Oostergo die de overhand had. Dirk-Jan Schreiber en Sjoerd Zijlstra hadden het middenveld volledig onder controle. Echter was het linksback Johannes Meinsma die met een goede steekbal voor dreiging zorgde. Ondergetekende kon deze prachtige pass net niet controleren omdat een verdediger van Eastermar op niet reglementaire wijze in kwam vliegen. De leidsman floot terecht voor een strafschop. Lieuwe Bote Sytsma benutte deze strafschop door voor de linkeronderhoek te kiezen, dat de bal in het dak van het doel terecht kwam laten we buiten beschouwing, 0-1. Net voor rust werd na een goede aanval het hoofd van Martijn Jolink gevonden, hij benutte deze buitenkans door de bal keihard achter de doelman van Eastermar te koppen. Zo ging Oostergo met een 0-2 voorsprong de catacomben in.

Tijdens de rust werd door Atze, Yko en Romke gehamerd op de vorige wedstrijd, tegen Beetgum was er met een voorsprong geen vuiltje aan de lucht na 45 minuten. Maar zoals wel vaker dit seizoen is het eerste kwartier na rust vaak gevaarlijk voor de jister hoofdmacht. Deze boodschap bleek dit keer niet aan dovemansoren gericht. Oostergo kwam dit kwartier na rust prima door. Eastermar had tijdens de rust 2x gewisseld en speelde vol op de aanval. Verrassend genoeg was de beste en gevaarlijkste speler aan hun zijde ook vervangen. In de 70e minuut was het wederom voormalig ‘readsje’ Martijn Jolink die het net vond na goed voorbereidend werk van Lieuwe Sytsma. Niet veel later was het dezelfde Lieuwe die na een geweldige sprint oog in oog kwam met de doelman van Eastermar, laatst genoemde trok aan het kortste eind, 0-4. Door nog een offensieve wissel van Eastermar werd de druk op de Oostergo verdediging opgevoerd, maar een sterk keepende Riemer Hoekstra hield zijn doel vooralsnog schoon. Bij Oostergo werden Julius, Jeffrey en Arjen nog ingebracht. Omdat Eastermar nog vol voor een doelpunt ging, werden de ruimtes achter de verdediging groter. De snelheid van Lieuwe werd nog enkele keren goed benut en in de 90e minuut was het wederom Martijn Jolink die zijn 3e doelpunt van de middag binnen schoot. Het laatste wapenfeit kwam van Eastermar. Een miscommunicatie tussen Herman en Riemer resulteerde in een doelpunt van Jelmer Dijkstra. Eindstand 1-5.

Voorzitter Klaas Sipma sprak de selectie, technische staf en aanwezige supporters nog toe in de kantine in Ee en bood alle aanwezigen een welverdiend drankje aan. Namens de knvb sprak oud Oostergo trainer Sije Heidstra alle aanwezigen nog toe. Na een enerverend seizoen speelt vv Oostergo ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Op 18 juni wordt er nog gevoetbald op het Allert Pol toernooi voordat de kicksen opgeborgen kunnen worden voor de zomerstop.

Willem Sikkema

 
Finale voor Oostergo na winst op Beetgum PDF Afdrukken

Finale voor Oostergo na winst op Beetgum

Afgelopen zaterdag mocht Oostergo deelnemen aan het toetje, namelijk de nacompetitie. Op bezoek kwam Beetgum uit het gelijknamige dorp. Beetgum had vorige week overtuigend van Boornbergum gewonnen en dus waren de mannen van Miedema/Barskè gewaarschuwd. 

Om 14.30 uur begon de wedstrijd op werkelijk een biljartlaken van een hoofdveld in Ee. De consuls waren de hele week bezig geweest om de grasmat er picobello uit te laten zien, en dat was gelukt, met afstand het mooiste veld van de hele gemeente.

De wedstrijd begon gespannen aan beide kanten. Passen kwamen niet aan en er werd nog afgetast met welk systeem de tegenstander speelde deze middag. Toch was het Oostergo wat de eerste kansen kreeg. Een prachtig afstandsschot van Andele Veltman, belandde eerst op de ene paal, vervolgens op de andere paal en daarna in de handen van de keeper. In de 13de minuut was het echter wel raak. Halbe Mossel stuurde de snelle Julius de Jong weg op links. Julius had een prachtige kapbeweging in huis en zette met een prachtige pass Jelle de Boer oog in oog met de keeper van Beetgum. Jelle de Boer was mededogenloos en joeg de bal in de touwen. In de 21ste minuut was het wederom raak. Nu was het de beurt aan Martijn Jolink, die zijn waarde als spits wederom bewees. Koelbloedig passeerde hij de keeper en bracht Oostergo op een 2-0 voorsprong. Beetgum vechtte voor wat het waard was, maar kreeg in de eerste helft niet echte kansen waar keeper Jelmer Hoekstra van onder de indruk was. Net voor rust was het Julius de Jong die vanaf randje zestien meter de trekker overhield en op die manier ging het vlaggenschip met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust een beter Beetgum, Oostergo verzaakte achterin, waardoor Beetgum tweemaal wist te scoren, zodat de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd. Maar gelukkig was daar weer de lepe en slimme Martijn Jolink, die een been opzocht in de zestienmeter. De scheidsrechter Van der Wal, kon niet anders dan naar de stip wijzen. Julius de Jong eiste de penalty op en was de zenuwen de baas, voor zover deze aanwezig waren bij deze koele kikker. Daarna werd Julius de Jong gewisseld en kwam Gerjan Mossel in het team. Ook Sjoerd Zijlstra betrad het veld. Beetgum kon niet meer en Oostergo kreeg de kans om de marge nog verder te vergroten. Eerst deed Gerjan Mossel dat met een geplaatst schot in de kruising, daarna was het nogmaals Gerjan Mossel die de eindstand van 6-2 op het scorebord bracht, na heel goed voorbereidend werk van de prima spelende Lieuwe Sijtsma. Tot slot moet nog 1 naam worden genoemd van de man van de wedstrijd: Dirk-Jan Schreiber, geweldige techniek met een een geweldige inzet. Vol vertrouwen gaat Oostergo daarom ook naar de finale, waar Eastermar op het programma staat. Een technische vaardig team. Supporters: volgende week hebben we jullie nog 1 keer nodig dit seizoen. Tot volgende week!

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 95

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 2103900ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media