Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Wedstrijdverslagen
Vv oostergo zet zegereeks door PDF Afdrukken

vv Oostergo zet zegereeks door

In de afgelopen twee weken werd er door de hoofdmacht van vv Oostergo geen competitiewedstrijd gespeeld. Een beker/inhaal weekend en een verplichte vrije zaterdag werden goed ingevuld door te oefenen tegen Mulier in Witmarsum(1-1) en in Damwoude tegen de Walden                                      van Willem Huizing (1-0). 

Op 9 maart stond de derde competitiewedstrijd van 2019 op het programma. Harkema Opeinde mocht deze middag proberen een einde te maken aan de goede reeks van Oostergo. De weersomstandigheden waren voor beide partijen van grote invloed. Om half drie floot arbiter Drost voor de start van de wedstrijd. Het was Harkema Opeinde die in de beginfase recht had op een doelpunt, echter goalie Riemer Hoekstra was een grote sta in de weg voor de gasten. In de 33e minuut was het een van de verdedigers van Harkema Opeinde die het gevecht met de zwaartekracht verloor, tijdens een glijpartij werd de bal met de hand beroerd en Drost wees gedecideerd naar de stip. Waar Herman Sprik eerst nog aangaf de strafschop absoluut niet te willen nemen, kwam hij binnen een halve minuut terug op deze beslissing. Met een goed geplaatst schot zette hij Oostergo op een 1-0 voorsprong. 

Na rust weinig verandering in het spelbeeld, beide ploegen hadden last van de wind en van de regen. In de 53e minuut werd het nagenoeg donker in Ee en werden de spelers, publiek en scheidsrechter getrakteerd op een geweldige hagelbui.  Dit was voor Drost reden om de wedstrijd een aantal minuten stil te leggen en de warmte van de kleedbox op te zoeken. Een enkeling was goed voorbereid en kon een droog shirt onder het roodgele tenue aantrekken om de warmte nog enigszins te houden. Na tien minuten gewacht te hebben, kon er verder worden gevoetbald. Na een enkele kans over en weer was het Lieuwe Bote Sytsma die op aangeven van Johannes Meinsma de 2-0 op het scorebord zette, dit was tevens de eindstand.

Volgende week is het volgens specialisten mogelijk dat Oostergo de 2e periode pakt. Het moet dan zelf in Garyp tegen V en V 68 winnen en Harkema Opeinde moet W.T.O.C. verslaan.  

 

Willem Sikkema

 
Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden PDF Afdrukken

Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden.

Met een weekje rust reisde Oostergo 2 zaterdag af naar de blauw witte uit Veenwouden.
Veenwouden,  welke in de middenmoot bivakkeert van de 4eklasse, weet meeste punten te pakken in thuis wedstrijden. Goh!

Oostergo 2 wil dit seizoen blijven meedraaien, waardoor dit wedstrijden zijn die gewonnen moeten worden. Helaas moest Oostergo 2 veel schuiven in de opstelling omdat we te kampen hebben met een aantal blessures. Hopelijk voor het team, maar bovenal voor de jongens , herstelt dit snel.

Op een lastig bespeelbaar veld en een lastige wind over de greide werd er begonnen tegen de 11 uit Veenwouden. Oostergo domineerde met name op balbezit en probeerde soms (te geforceerd)  een aanval te beginnen. Het balbezit wat overduidelijk voor Oostergo was, werd met name op eigen helft rond gespeeld en werd dus niet een directe dreiging voor Veenwouden.
Ook Veenwouden probeerde via de linker dan wel de rechter kant een paar keer gevaarlijk te worden, echter stonden backs Ruben en Gerlof zeer overtuigend op de post te wachten zodat dit niet gevaarlijk werd.
De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Martijn, Martijn kreeg een op maat gesneden voorzet van W.S. Helaas stond de keeper bij deze kopbal in de weg.

Verbazing was er alom over een tweetal pittige overtredingen op Dirk Jan waar geen fluitsignaal op volgende. Wellicht had dit iets te maken met het feit dat dit binnen de 16 was?

Rust! 0-0

De moe gestreden Tjisse Arjen werd gewisseld voor Romke Nutma, die direct zijn oude vertrouwde motor aanzette om op het middenveld te strijden voor elke meter.  Dit werd direct verzilverd na een 5/10 minuten spelen. Romke veroverde de bal op het middenveld en stuurde de diepgaande Johannes de hoek in. Johannes wist een voorzet panklaar aan te leveren op André die beheerst de 0-1 aantekende. Dit was zichtbaar een bevrijding voor Oostergo want het begon meer en meer kansen te creëren. Het was dan ook een kwestie van tijd tot de 0-2 viel, uiteraard Martijn!

Jolink kreeg de vele meegereisde fans nog een keer op de banken want mocht ook tekenen voor de 0-3! Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag wacht ons de (onofficiële) koploper Leovardia. Hier gaan we komende week naar toe werken.

 

Romke Barské 

 
v.v.Oostergo pakt belangrijke punten in derby PDF Afdrukken
Op een zonovergoten sportpark ‘De Streng’ in Ee stond de derby tussen vv Oostergo en W.T.O.C. op het programma. In de tweede wedstrijd van dit seizoen werd Oostergo zoek gespeeld en stond er na ruim 90 minuten spelen 5-0 op het scorebord. De mannen van Douwe de Val hadden vandaag dus iets goed te maken.  Na een prachtige line-up, waarbij de pupillen van beide clubs met de eerste elftal spelers het veld op mochten lopen, startte om exact 14.30u de wedstrijd. 

 
In de beginfase van de wedstrijd probeerde W.T.O.C. vroeg druk te zetten op de achterhoede van Oostergo, het centrale duo Zijlstra en Mossel waren hier op voorbereid en konden vrij simpel stand houden. Beide ploegen creëerden kansen, totdat tot ieders verbazing de scheidrechter een strafschop aan de gasten toekende na een keurige tackle op de bal van Johannes Meinsma. Keeper Hoektra probeerde Teade van der Ploeg nog uit zijn concentratie te halen, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd en zo stond het na 7 minuten spelen 0-1. Gedurende de eerste helft waren er kansen over en weer en werd er door beide ploegen gestreden in duels zoals dat bij een derby hoort. Op slag van rust werd de in Westergeest woonachtige linkermiddenvelder van vv Oostergo door Halbe Mossel aangespeeld, en kon vrij makkelijk langs de W.T.O.C.  verdediging naar binnen snijden. Zijn schot werd nog gered maar kon niet gecontroleerd worden door de doelman, Lieuwe Sijtsma was attent en kon in de 45e minuut zijn 4e doelpunt van het seizoen intikken, 1-1.

 
Direct na rust was het vv Oostergo die de overhand had. Een zeldzame foute breedtepass van Sybren Bosma werd onderschept door Sikkema, hij stuurde op zijn beurt Lieuwe Sytsma de diepte in. Sytsma faalde niet en tekende in de 54e minuut voor zijn 2e doelpunt deze middag, 2-1. Drie minuten later werd een hoekschop van links –voor de kijker rechts- door Herman Sprik met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt, 3-1. Dat Oostergo niet mocht verslappen bleek in de 62e minuut, Sybren Bosma maakte zijn fout goed en schoot van 20 meter onberispelijk de 3-2 binnen. Douwe de Val en Yko Miedema brachten met Jelle de Jong en Harm Kroodsma nog twee fitte ‘jongkeardels’ in het veld. W.T.O.C. ging op jacht naar de gelijkmaker en speelde daardoor te gehaast. De lange bal werd veelal gehanteerd en deze kon makkelijk door Oostergo verdedigd worden. Dat routinier Julius de Jong het lastig had deze middag bleek toen zijn normaal uiterst sterke techniek hem in de steek liet. Tweemaal kon hij het aanvalsduo van Oostergo eenvoudig weg ‘steken’ maar tot ontsteltenis van vooral de libero zelf, slaagde hij hier niet in. Toen Arjen Raap tien minuten voor tijd met zijn 2e gele kaart van deze middag verzocht werd het veld te verlaten, werd het nog billenknijpen voor de thuisploeg. Meindert de Jong werd nog ingebracht om de 3-2 voorsprong te verdedigen. W.T.O.C. creëerde geen noemenswaardige kansen meer en zo sleepte de club uit Ee terecht de broodnodige drie punten binnen. 

 
Na de wedstrijd werd er –zoals dat ook bij een derby hoort- door beide teams verkoeling gezocht in de kantine. Trienes Henstra was ingevlogen om met zijn zang de sfeer nog een extra dimensie te geven. Tussen het feestgedruis door werd clubfotograaf Burt Sytsma met een bos bloemen en een staande ovatie in het zonnetje gezet.

 
Willem Sikkema
 
 
 
Lichtpuntjes leveren Oostergo nog geen punten op PDF Afdrukken

De resultaten van de afgelopen weken van Oostergo waren nog niet om naar huis toe te schrijven. Dit leverde zoveel gesprekstof op dat de selectie zelf het initiatief had genomen om met elkaar om tafel te gaan zitten en man en paard te gaan noemen. Heldere afspraken zijn er gemaakt, de resultaten van de afgelopen weken zijn geanalyseerd en met volle moed werd er dan ook begonnen om klokslag half 3 in Ee voor de wedstrijd tegen V en V uit Garijp. Om half 3 floot scheidsrechter Dobma uit Steenwijk voor de eerste keer en mocht Willem Sikkema de aftrap verrichten namens Oostergo. Oostergo begon voortvarend door vroegtijdig druk te zetten en dit leverde binnen 5 minuten een mooie kans op voor Willem Sikkema, maar helaas werd deze kans niet tot doelpunt gepromoveerd.

Dat Oostergo op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen, bleek na 10 minuten. Onze spits Lars de Jong blesseerde zich in een onschuldig duel zodanig dat hij met een enkelband blessure het veld moest verlaten. Jammer voor Lars maar ook voor Oostergo. V en V ging op zoek naar een doelpunt, door de laaghangende zon liet Oostergo goalie Riemer Hoekstra de bal uit zijn handen glippen. Dit was ook de ruststand. Na de rust een veel beter Oostergo, maar daar waar Oostergo op zoek ging naar de gelijkmaker, was er een uitval van V en V die wederom tot een doelpunt leidde. Weer moest Oostergo een domper verwerken, maar een compliment aan de spelers hoe ze hun rug rechten. Na een vloeiende combinatie over links was het Lieuwe Sijtsma die de hardwerkende Julius de Jong wist te vinden. Met een geplaatst schot in de korte hoek wist deze senior het net te vinden. Alles leek erop dat Oostergo de gelijkmaker zou gaan maken. Een vlammend schot van Lieuwe Sijtsma net over de kruising, het inbrengen van Jelle de Boer voor nog meer stootkracht naar voren. Maar helaas mocht het niet baten, uit een tegenaanval wist V en V nog eenmaal te scoren en bracht daarmee de eindstand op het scorebord 1-3. Maar gelet op de getoonde inzet en de rust in het veld kan Oostergo volgende week met opgeheven hoofd naar Marrum afreizen, en wanneer zij daar de kwaliteiten van de nummer 10 aan banden weten te leggen, liggen er absoluut mogelijkheden. Moedig voorwaarts!!

 

 

 
Oostergo 2 krijgt te weinig tegen koploper Leovardia! PDF Afdrukken
Oostergo 2 krijgt te weinig tegen koploper Leovardia!

Lichte vochtdruppels, kort gemaaid, frisse geur…. Het hoofdveld van de streng leek afgelopen zaterdag wel een biljartlaken. Wachtend op een voetbal gevecht wat komen zou.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen en horen was het belang van de wedstrijd tegen Leovardia wel duidelijk. Dat dit signaal niet alleen opgepikt was door de mannen van de VVO was duidelijk vanaf het begin, ook Leovardia kwam hier om te winnen.

Om exact 12:30 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Aftastend werd er begonnen door beide teams. Oostergo probeerde het spel te maken en in organisatie te blijven voetballen, waar Leovardia het gevaarlijkst werd met een aantal scherpe counters. VVO die een aantal jongens weer terug in de selectie had gekregen, had zichtbaar geleerd van de afgelopen weken en werkte niet alleen hard voor de winst maar ook voor elkaar. Iets wat rond de klok van 14:30 meerdere malen werd geprezen.

Leovardia, die een aantal geweldige voetballers in de ploeg heeft voor dit niveau, werd dan ook het meest gevaarlijk voor de positief en goed keepende Jelmer. Aanvoerder Wouda probeerde samen met zijn voorstopper van vandaag de achterhoede op verschillende manieren scherp te houden, goed coachend, zo nu en dan een pittig duel wat door de vingers kon volgens de scheidsrechter. 
Waar een menig tegenstander het niet doorboren achterhoede van de tegenstander vaak beantwoord in gescheld en overtredingen begon Leovardia steeds meer te drukken en drukken. Met name de laatste man van Leovardia strooide een aantal keren met crosspasses over 40m/50m,  op de links dan wel rechtsbuiten van Leovardia. Prachtig! Deze buitens waren snel, erg snel. Ruben/Gerlof zijn snel maar de linksbuiten was toch wel snel, erg snel. Leovardia kwam qua kansen terecht op voorsprong. 0-1, door inderdaad een goede actie van de linksbuiten die hem knap vrij speelde en een op maat gebrachte voorzet neerlegde op de boomlange spits van Leovardia.

En toch bleef VVO goed spelen en creëerde kansen door het verzorgde positiespel. Spitsen duo Haaksma en Jolink waren inmiddels iets hoger gaan spelen waardoor de passes van de laatste man onderschept konden worden. De grootste kans voor VVO in de 1ste helft kwam op naam van Haaksma die met uiterste kracht en inspanning de bal op de goal kreeg, maar ook daar stond kwaliteit.
Opvallend punt was de eerste helft nog dat Hessel, in ogen van de rood/gele, grof onderuit gehaald werd binnen de 16m, maar scheidsrechter Rotteveel wilde hier niet in mee.
0-1 rust stand.

Na rust leek het spel een beetje in te dutten, maar kwam gelukkig toch door wat scherpe duels op gang. VVO die zijn spelers dieper en breder had gestuurd creëerde meerdere kansen en had de angel aardig uit de aanval van Leovardia gehaald. Wellicht door het enthousiasme en geloof  werd VVO  aan de bal slordig en had meer en meer moeite de bal bij teamgenoten te krijgen.  In de omschakeling hiervan werden de buitens van Leovardia wederom gevaarlijker en gevaarlijker. Zo ook bij de 0-2, op randje buitenspel, hield de foutloze grensrechter J. Zijlstra de vlag omlaag en door een vervelende stuit belande de bal tegen goalie Jelmer die de bal in het doel zag verdwijnen. Een mokerslag voor de mannen uit Ee. Over en uit zou je zeggen? Maar wat zo tegenvallend was de afgelopen 2 weken brachten de mannen uit Ee nu wel, doorzetting en duidelijk positiespel met een idee. Dit resulteerde dan ook in grote kansen. Wat normaal zekerheden zijn voor spits Jolink was na weken blessureleed even wenen. Jolink kreeg de ballen dan ook niet achter de goed keepende keeper van Leovardia. Dat dit een kwestie van tijd is bij Jolink weten wij als team!

VVO was fit, maar naarmate de tijd vorderde toch ook uitgeblust. In een counter werd Leovardia nog één keer gevaarlijk, in een uiterste krachtinspanning raakte keeper Jelmer pittig geblesseerd en was de 0-3 even bijzaak. Met deze vervelende blessure bracht scheidsrechter direct een einde aan de wedstrijd!

Al met al een mooie sportieve wedstrijd, waar VVO zeker een punt had verdiend staat het wel met lege handen. Wel trotsheid en vertrouwen over getoonde spel. Iets waar we aankomende donderdag uit tegen Anjum zeker mee verder kunnen.

Rest ons nog sterkte te wensen aan de uitvallende aanvaller van Leovardia die met een vervelende knie blessure na rust in de kleedkamer achter bleef. Hopen dat het mee valt.

Tot Donderdag.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 86

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1933388ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media