Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Wedstrijdverslagen
Barskč / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo? PDF Afdrukken
Barskè / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo?

 

Afgelopen zaterdag kwam mede-koploper Rottevalle op bezoek bij Oostergo. Rottevalle draait goed mee, zeker voor de winterstop wisten de spitsen van Rottevalle het net goed te vinden. Na de winterstop lijkt er wat zand in deze motor te zitten. 

Voor Oostergo is het vijf voor twaalf. Inmiddels leidt Romke Barskè de trainingen en staat Atze Frans de Boer op zaterdag samen met leider Iko Miedema voor de groep. Van te voren waren de verwachtingen bij Oostergo niet hoog gespannen, omdat er nogal wat gerenommeerde namen afwezig waren deze middag. Halbe Mossel, Sjoerd Zijlstra, Lars de Jong, Gerjan Mossel zitten in de ziekenboeg en Julius de Jong zat in België om hier een Zuid-Afrikaanse speler te bekijken die hij wil introduceren in de Noorse competitie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Maar…..het gaat er natuurlijk niet om wie er niet zijn, het gaat er om welke spelers er wel zijn!! Atze had de mannen deze middag voor de wedstrijd kort en duidelijk toegesproken, opstelling bekend gemaakt en verlangde van alle 14 spelers 100% inzet en de wil om voor elkaar te werken. Deze boodschap hadden de jongens goed opgeslagen, want er was deze middag maar 1 team wat echt wilde winnen en dat was….Oostergo.

Oostergo vocht voor elke meter, zat kort in de dekking bij de snelle spitsen van Rottevalle en legde mooi combinatiespel op de voetbalmat. Na tien minuten was het raak, uit een prachtige pass van Andele Veltman, kwam Martijn Jolink oog-in-oog met de keeper van Rottevalle. De supporters van Oostergo hadden van tevoren de handen al in de lucht, want zo’n kans hoef je deze ervaren goalgetter niet te geven. Koelbloedig joeg Martijn de bal tegen de touwen en dit doelpunt gaf Oostergo vleugels, want in de 21ste minuut stuurde Dirk Jan Schreiber op Ziyechiaanse wijze Lieuwe Sijtsma op rechts weg. Deze aarzelde geen moment en schoot kiezelhard in de korte hoek binnen. 

Rottevalle kreeg ook nog een enorme kans bij de tweede paal, maar de spits van Rottevalle plaatste de bal met zijn hoofd aan de verkeerde kant van de paal. Daarna moest helaas de keeper van Rottevalle het veld met een vervelende schouderblessure het veld verlaten, waardoor de juniorenkeeper van Rottevalle onder de lat mocht plaatsnemen. In de 31ste minuut zag Willem Sikkema de keeper net te ver voor zijn doel staan, en mikte de bal over hem heen. Een 3-0 score op het scorebord na iets meer dan een halfuur spelen. En nog was het nog niet gedaan met de dadendrang van Oostergo, want in de 38ste minuut was het wederom Martijn Jolink die uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg. Ook deze kans rondde Martijn prima af. Oostergo ging met een 4-0 ruststand theedrinken. 

Wanneer je met zo’n stand de rust in gaat, weet je 1 ding zeker, Rottevalle gaat vanaf de 1ste minuut na de thee volle bak spelen, om zo snel mogelijk doelpunten te maken. Helaas werd dat ook waarheid. Een zeldzaam foutje van Meindert de Jong, die een geweldige wedstrijd speelde en de gevaarlijke spits van Rottevalle deze middag uitschakelde, zorgde voor de 4-1. In de 67steminuut werd het nog 4-2, maar daarna werd Rottevalle niet echt meer gevaarlijk.

Oostergo speelde de wedstrijd goed uit en hield de broodnodige punten deze middag meer dan terecht in Ee. Voor elkaar vechten, 100% inzet, en de basis dingen goed doen, waren de ingrediënten deze middag voor de 3 punten. Omdat zowel VCR, Marrum als Kootstertille verloren, deed het vlaggenschip van Oostergo erg goede zaken en staat inmiddels weer boven de streep van nacompetitie-voetbal. Volgende week de uitwedstrijd tegen V.C.R., ook weer belangrijk. Ook al is het dan de vraag waar op de wereld Julius de Jong is, feit is wel dat dit team zaterdag een puike prestatie heeft neergezet. Of Atze de Boer voor dezelfde elf zal kiezen tegen V.C.R.? Zaterdag 18 mei om 14.30 uur in Rinsumageest weten we meer.

 
Oostergo in gevarenzone na verlies tegen kootstertille PDF Afdrukken

Oostergo in gevarenzone na verlies tegen Kootstertille

 

Afgelopen zaterdag speelde Oostergo thuis tegen Kootstertille. Een belangrijke wedstrijd omdat beide teams de punten hard nodig hebben en dus werd er een wedstrijd verwacht met veel strijd aan beide kanten. In Kootstertille, eerder dit seizoen, had Oostergo met 4-1 verloren en was het dus tijd voor revanche. De eerste helft was een open wedstrijd, met kansen over en weer. Tijdens de sneeuwbuien waren er kansen voor Gerjan Mossel, die een prima eerste helft speelde en voor Dirkjan Schreiber, maar helaas geen doelpunten. Een mooie redding van Oostergo goalie Riemer Hoekstra zorgde ervoor dat er 0-0 op het scorebord bleef. Maar in de blessuretijd van de eerste helft sloeg Kootstertille twee keer genadeloos toe. Met twee goede doelpunten zorgden onze gasten ervoor dat zij met een 0-2 ruststand de kleedkamer op konden zoeken. In de tweede helft werd een fanatiek Oostergo verwacht, maar helaas was het juist Kootstertille dat feller en fitter was deze tweede helft en de betere kansen kreeg. Lars de Jong werd aan Oostergo zijde, na lang blessureleed, ingebracht, maar hij kon het tij ook niet keren. Oostergo probeerde het wel, maar de echte kansen waren voor Kootstertille. Het is omdat de spitsen van onze gasten het vizier niet op scherp hadden staan, anders was de uitslag hoger uitgevallen. Na 90 minuten stond er 0-2 op het scorebord en was de terechte overwinning voor Kootstertille, dat daarmee Oostergo voorbij streefde op de ranglijst. Bij Oostergo meest de beleving op dit moment. De komende 2 zaterdagen zijn vrije zaterdagen, maar daarna zal het echt moeten gebeuren, wil Oostergo niet veroordeeld zijn tot de nare nacompetitie. Maar gelukkig hebben de spelers en de spelersstaf het allemaal in eigen hand. Wordt dus vervolgd.

 
Marrum profiteert van offday V.V. Oostergo PDF Afdrukken

Marrum profiteert van offday V.V. Oostergo

Afgelopen zaterdag kwam de rode lantaarndrager van de 4de klasse B op bezoek in Ee. Oostergo had in en tegen Marrum een gelukkige 3-2 overwinning mee naar huis genomen, doordat Julius de Jong de penalty in de 93ste minuut toentertijd feilloos in de touwen joeg. Nu een nieuwe wedstrijd in Ee, die onder leiding van de prima leidende arbiter Schippers uit Harkema, om klokslag halfdrie begon. Oostergo begon deze wedstrijd niet sterk, passen over 5 meter kwamen niet aan, ballen aannemen met het verkeerde been, verkeerde en ongelukkige keuzes zorgden ervoor dat Marrum gemakkelijk mee kon voetballen deze middag, tegen het Oostergo dat het jaar 2019 erg goed was begonnen. Toch kreeg Oostergo, door een handsbal van een v.v. Marrum speler in de zestien, een kans op 1-0 te komen, maar helaas had Herman Sprik het vizier deze middag niet op scherp staan en schoot hoog over. Dit was koren op de molen van v.v. Marrum en zij gaven dan ook vol gas richting het doel van Oostergo goalie Riemer Hoekstra. Nog geen minuut na de gemiste penalty, haalde de spits van v.v. Marrum de trekker over en was het 0-1 voor de rode lantaarndrager. De talloze meegereisde supporters uit Marrum juichten hun spelers toe. Oostergo probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker voor rust, maar doordat te veel spelers niet thuis gaven deze middag, lukte dat zeker niet en kwam de keeper van Marrum niet in de problemen. 

Na de rust kwam Oostergo goed uit de kleedkamer. Vol energie werd er de eerste 20 minuten van de tweede helft druk gezet. Herman Sprik kopte de voorgezette bal erg goed naar de hoek, maar de goalie van onze tegenstander voorkwam de gelijkmaker. En wanneer je zelf de doelpunten niet maakt, lukte dat v.v. Marrum wel. Geklungel bij Oostergo leverde Marrum de 2-0 op en daardoor de 3 punten. 

Een wedstrijd om snel te vergeten en om snel de knop om te zetten naar komende week. Want wanneer Oostergo komende zaterdag in Garijp weet te winnen van V en V, en WTOC weet niet te winnen van Harkema Opeinde, dan wint Oostergo de 2de periode, die recht geeft op nacompetitie-voetbal. Dat is misschien wel het mooie aan voetbal, de emotie. Tot volgende week.

 
Vv oostergo zet zegereeks door PDF Afdrukken

vv Oostergo zet zegereeks door

In de afgelopen twee weken werd er door de hoofdmacht van vv Oostergo geen competitiewedstrijd gespeeld. Een beker/inhaal weekend en een verplichte vrije zaterdag werden goed ingevuld door te oefenen tegen Mulier in Witmarsum(1-1) en in Damwoude tegen de Walden                                      van Willem Huizing (1-0). 

Op 9 maart stond de derde competitiewedstrijd van 2019 op het programma. Harkema Opeinde mocht deze middag proberen een einde te maken aan de goede reeks van Oostergo. De weersomstandigheden waren voor beide partijen van grote invloed. Om half drie floot arbiter Drost voor de start van de wedstrijd. Het was Harkema Opeinde die in de beginfase recht had op een doelpunt, echter goalie Riemer Hoekstra was een grote sta in de weg voor de gasten. In de 33e minuut was het een van de verdedigers van Harkema Opeinde die het gevecht met de zwaartekracht verloor, tijdens een glijpartij werd de bal met de hand beroerd en Drost wees gedecideerd naar de stip. Waar Herman Sprik eerst nog aangaf de strafschop absoluut niet te willen nemen, kwam hij binnen een halve minuut terug op deze beslissing. Met een goed geplaatst schot zette hij Oostergo op een 1-0 voorsprong. 

Na rust weinig verandering in het spelbeeld, beide ploegen hadden last van de wind en van de regen. In de 53e minuut werd het nagenoeg donker in Ee en werden de spelers, publiek en scheidsrechter getrakteerd op een geweldige hagelbui.  Dit was voor Drost reden om de wedstrijd een aantal minuten stil te leggen en de warmte van de kleedbox op te zoeken. Een enkeling was goed voorbereid en kon een droog shirt onder het roodgele tenue aantrekken om de warmte nog enigszins te houden. Na tien minuten gewacht te hebben, kon er verder worden gevoetbald. Na een enkele kans over en weer was het Lieuwe Bote Sytsma die op aangeven van Johannes Meinsma de 2-0 op het scorebord zette, dit was tevens de eindstand.

Volgende week is het volgens specialisten mogelijk dat Oostergo de 2e periode pakt. Het moet dan zelf in Garyp tegen V en V 68 winnen en Harkema Opeinde moet W.T.O.C. verslaan.  

 

Willem Sikkema

 
Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden PDF Afdrukken

Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden.

Met een weekje rust reisde Oostergo 2 zaterdag af naar de blauw witte uit Veenwouden.
Veenwouden,  welke in de middenmoot bivakkeert van de 4eklasse, weet meeste punten te pakken in thuis wedstrijden. Goh!

Oostergo 2 wil dit seizoen blijven meedraaien, waardoor dit wedstrijden zijn die gewonnen moeten worden. Helaas moest Oostergo 2 veel schuiven in de opstelling omdat we te kampen hebben met een aantal blessures. Hopelijk voor het team, maar bovenal voor de jongens , herstelt dit snel.

Op een lastig bespeelbaar veld en een lastige wind over de greide werd er begonnen tegen de 11 uit Veenwouden. Oostergo domineerde met name op balbezit en probeerde soms (te geforceerd)  een aanval te beginnen. Het balbezit wat overduidelijk voor Oostergo was, werd met name op eigen helft rond gespeeld en werd dus niet een directe dreiging voor Veenwouden.
Ook Veenwouden probeerde via de linker dan wel de rechter kant een paar keer gevaarlijk te worden, echter stonden backs Ruben en Gerlof zeer overtuigend op de post te wachten zodat dit niet gevaarlijk werd.
De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Martijn, Martijn kreeg een op maat gesneden voorzet van W.S. Helaas stond de keeper bij deze kopbal in de weg.

Verbazing was er alom over een tweetal pittige overtredingen op Dirk Jan waar geen fluitsignaal op volgende. Wellicht had dit iets te maken met het feit dat dit binnen de 16 was?

Rust! 0-0

De moe gestreden Tjisse Arjen werd gewisseld voor Romke Nutma, die direct zijn oude vertrouwde motor aanzette om op het middenveld te strijden voor elke meter.  Dit werd direct verzilverd na een 5/10 minuten spelen. Romke veroverde de bal op het middenveld en stuurde de diepgaande Johannes de hoek in. Johannes wist een voorzet panklaar aan te leveren op André die beheerst de 0-1 aantekende. Dit was zichtbaar een bevrijding voor Oostergo want het begon meer en meer kansen te creëren. Het was dan ook een kwestie van tijd tot de 0-2 viel, uiteraard Martijn!

Jolink kreeg de vele meegereisde fans nog een keer op de banken want mocht ook tekenen voor de 0-3! Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag wacht ons de (onofficiële) koploper Leovardia. Hier gaan we komende week naar toe werken.

 

Romke Barské 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 89

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1956731ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media