Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skeperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Wedstrijdverslagen
Oostergo pakt terechte overwinning PDF Afdrukken

Oostergo pakt terechte overwinning

Afgelopen zaterdag mocht V.V. Oostergo aantreden tegen de mannen uit Gerkesklooster en Stroobos. Onze gasten hadden tot dusver nog geen punten weten te halen en waren daarom gebrand om de eerste punten mee te nemen. De teller van Oostergo stond voor deze wedstrijd op 1 punt. Vorige week tegen RWF had daar minimaal punt aan toegevoegd moeten worden, maar helaas scoorde RWF in de allerlaatste minuut.

Om half drie floot de goed leidende scheidsrechter voor het eerst. Na 30 seconden was het al raak voor Oostergo. Het snelste doelpunt ooit gemaakt bij het vlaggenschip van Oostergo staat nu op naam van Martijn Jolink. Op rechts ontsnapte Lieuwe Sijtsma aan zijn directe tegenstander en bracht de bal bij de tweede paal. Daar stond Martijn al te wachten en prikte de bal keurig in de verre hoek. Een goede start voor de mannen van Sjoerd Rozema en Yko Miedema. Daarna was het GSVV wat de klok sloeg. De vaardige aanvallers van GSVV konden makkelijk de verdedigers en middenvelders van Oostergo passeren en kwamen veelvuldig oog in oog met goalie Riemer Hoekstra. Maar ook deze middag blonk Riemer weer uit en wist keurig het net schoon te houden met een aantal sublieme reddingen. 

Na 25 minuten was er een tegenstoot van Oostergo. Lieuwe Sijtsma was zijn tegenstander weer eens te snel af en snelde het zestienmeter gebied binnen. De verdedigers van GSVV konden maar een ding doen, en dat was aan de noodrem trekken. Resoluut wees de leidsman naar de stip. Herman Sprik eiste de penalty op en schoot feilloos binnen, zoals altijd. 

Net voor rust wist GSVV nog een doelpunt te maken, waardoor de spanning weer in de wedstrijd kwam. Oostergo speelde niet goed voor de rust, het middenveld werd uit handen gegeven, de verdedigers hielden het veld te groot, waardoor in de rust werd gespeculeerd over een spannende 2de helft.

Na de thee een beter Oostergo, de wissels Jeffrey Miedema en Andele Veltman, brachten balans in het elftal. Al vrij vroeg loste Jeffrey Miedema met zijn befaamde linker een afstandsschot, deze kon nog worden gepareerd door de keeper, maar wie anders dan Martijn Jolink, was er als de kippen bij om als een echte spits de bal alsnog tegen de touwen te jagen. Een comfortabele 3-1 voorsprong stond er op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan Lieuwe Sijtsma, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Nu vanaf rechts, kwam hij oog in oog met de keeper. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door de keeper van GSVV, maar bij de tweede inzet liet Lieuwe de goalie kansloos. Daarna was de honger van Oostergo nog niet gestild, Lieuwe kwam deze keer over links en speelde de bal op de vrijstaande Martijn Jolink. Alleen voor de keeper werd de bal in de kruising gejaagd. Een fantastisch doelpunt, die met overtuiging werd binnengeschoten. Na nog een uitstekende redding van onze keeper, op een vrije trap van GSVV, konden de supporters tevreden terugkijken op een goede tweede helft. Wanneer er nog efficiënter en effectiever wordt gevoetbald, is er wederom hoop komende zaterdag in en tegen Ternaard.

 
Finale nacompetitie Eastermar - Oostergo PDF Afdrukken

Finale nacompetitie Eastermar – Oostergo

Zaterdag 15 juni was de dag waarop Oostergo het tegen Eastermar op moest nemen om handhaving in de 4e klasse veilig te stellen. De week ervoor werd na het spelen van het befaamde strijdlied van Beetgum, deze ploeg met 6-2 overklast. De wedstrijd tegen Eastermar werd helaas voor beide ploegen niet op het biljartlaken van Ee gespeeld, maar op neutraal terrein.
VV Zwaagwesteinde bleek een op en top gastheer voor deze kraker, voor de spits van vv Oostergo was het een weerzien met oude bekenden en zoals hij zelf omschreef een soort ‘thuis gevoel’.

In een regenachtig Zwaagwesteinde werd omstreeks half drie afgetrapt. Oostergo begon zenuwachtig aan de wedstrijd en Eastermar zette vol druk op de jister verdediging. Meindert de Jong had het lastig tegen de beste speler van Eastermar, maar hield zich met hulp van Halbe en Herman prima staande. In het eerste kwartier had de op papier thuis spelende ploeg de overhand. Oostergo daarentegen kreeg via Lieuwe Sytsma en Martijn Jolink een prima kans op de 0-1. Enkele seconden na deze kans had de spits van Eastermar zijn ploeg op 1-0 moeten zetten, maar hij schoof de bal net naast het doel.

Hierna was het vooral Oostergo die de overhand had. Dirk-Jan Schreiber en Sjoerd Zijlstra hadden het middenveld volledig onder controle. Echter was het linksback Johannes Meinsma die met een goede steekbal voor dreiging zorgde. Ondergetekende kon deze prachtige pass net niet controleren omdat een verdediger van Eastermar op niet reglementaire wijze in kwam vliegen. De leidsman floot terecht voor een strafschop. Lieuwe Bote Sytsma benutte deze strafschop door voor de linkeronderhoek te kiezen, dat de bal in het dak van het doel terecht kwam laten we buiten beschouwing, 0-1. Net voor rust werd na een goede aanval het hoofd van Martijn Jolink gevonden, hij benutte deze buitenkans door de bal keihard achter de doelman van Eastermar te koppen. Zo ging Oostergo met een 0-2 voorsprong de catacomben in.

Tijdens de rust werd door Atze, Yko en Romke gehamerd op de vorige wedstrijd, tegen Beetgum was er met een voorsprong geen vuiltje aan de lucht na 45 minuten. Maar zoals wel vaker dit seizoen is het eerste kwartier na rust vaak gevaarlijk voor de jister hoofdmacht. Deze boodschap bleek dit keer niet aan dovemansoren gericht. Oostergo kwam dit kwartier na rust prima door. Eastermar had tijdens de rust 2x gewisseld en speelde vol op de aanval. Verrassend genoeg was de beste en gevaarlijkste speler aan hun zijde ook vervangen. In de 70e minuut was het wederom voormalig ‘readsje’ Martijn Jolink die het net vond na goed voorbereidend werk van Lieuwe Sytsma. Niet veel later was het dezelfde Lieuwe die na een geweldige sprint oog in oog kwam met de doelman van Eastermar, laatst genoemde trok aan het kortste eind, 0-4. Door nog een offensieve wissel van Eastermar werd de druk op de Oostergo verdediging opgevoerd, maar een sterk keepende Riemer Hoekstra hield zijn doel vooralsnog schoon. Bij Oostergo werden Julius, Jeffrey en Arjen nog ingebracht. Omdat Eastermar nog vol voor een doelpunt ging, werden de ruimtes achter de verdediging groter. De snelheid van Lieuwe werd nog enkele keren goed benut en in de 90e minuut was het wederom Martijn Jolink die zijn 3e doelpunt van de middag binnen schoot. Het laatste wapenfeit kwam van Eastermar. Een miscommunicatie tussen Herman en Riemer resulteerde in een doelpunt van Jelmer Dijkstra. Eindstand 1-5.

Voorzitter Klaas Sipma sprak de selectie, technische staf en aanwezige supporters nog toe in de kantine in Ee en bood alle aanwezigen een welverdiend drankje aan. Namens de knvb sprak oud Oostergo trainer Sije Heidstra alle aanwezigen nog toe. Na een enerverend seizoen speelt vv Oostergo ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Op 18 juni wordt er nog gevoetbald op het Allert Pol toernooi voordat de kicksen opgeborgen kunnen worden voor de zomerstop.

Willem Sikkema

 
Finale voor Oostergo na winst op Beetgum PDF Afdrukken

Finale voor Oostergo na winst op Beetgum

Afgelopen zaterdag mocht Oostergo deelnemen aan het toetje, namelijk de nacompetitie. Op bezoek kwam Beetgum uit het gelijknamige dorp. Beetgum had vorige week overtuigend van Boornbergum gewonnen en dus waren de mannen van Miedema/Barskè gewaarschuwd. 

Om 14.30 uur begon de wedstrijd op werkelijk een biljartlaken van een hoofdveld in Ee. De consuls waren de hele week bezig geweest om de grasmat er picobello uit te laten zien, en dat was gelukt, met afstand het mooiste veld van de hele gemeente.

De wedstrijd begon gespannen aan beide kanten. Passen kwamen niet aan en er werd nog afgetast met welk systeem de tegenstander speelde deze middag. Toch was het Oostergo wat de eerste kansen kreeg. Een prachtig afstandsschot van Andele Veltman, belandde eerst op de ene paal, vervolgens op de andere paal en daarna in de handen van de keeper. In de 13de minuut was het echter wel raak. Halbe Mossel stuurde de snelle Julius de Jong weg op links. Julius had een prachtige kapbeweging in huis en zette met een prachtige pass Jelle de Boer oog in oog met de keeper van Beetgum. Jelle de Boer was mededogenloos en joeg de bal in de touwen. In de 21ste minuut was het wederom raak. Nu was het de beurt aan Martijn Jolink, die zijn waarde als spits wederom bewees. Koelbloedig passeerde hij de keeper en bracht Oostergo op een 2-0 voorsprong. Beetgum vechtte voor wat het waard was, maar kreeg in de eerste helft niet echte kansen waar keeper Jelmer Hoekstra van onder de indruk was. Net voor rust was het Julius de Jong die vanaf randje zestien meter de trekker overhield en op die manier ging het vlaggenschip met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust een beter Beetgum, Oostergo verzaakte achterin, waardoor Beetgum tweemaal wist te scoren, zodat de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd. Maar gelukkig was daar weer de lepe en slimme Martijn Jolink, die een been opzocht in de zestienmeter. De scheidsrechter Van der Wal, kon niet anders dan naar de stip wijzen. Julius de Jong eiste de penalty op en was de zenuwen de baas, voor zover deze aanwezig waren bij deze koele kikker. Daarna werd Julius de Jong gewisseld en kwam Gerjan Mossel in het team. Ook Sjoerd Zijlstra betrad het veld. Beetgum kon niet meer en Oostergo kreeg de kans om de marge nog verder te vergroten. Eerst deed Gerjan Mossel dat met een geplaatst schot in de kruising, daarna was het nogmaals Gerjan Mossel die de eindstand van 6-2 op het scorebord bracht, na heel goed voorbereidend werk van de prima spelende Lieuwe Sijtsma. Tot slot moet nog 1 naam worden genoemd van de man van de wedstrijd: Dirk-Jan Schreiber, geweldige techniek met een een geweldige inzet. Vol vertrouwen gaat Oostergo daarom ook naar de finale, waar Eastermar op het programma staat. Een technische vaardig team. Supporters: volgende week hebben we jullie nog 1 keer nodig dit seizoen. Tot volgende week!

 
Oostergo heeft geen keus: een toetje! PDF Afdrukken

Oostergo heeft geen keus: een toetje!

Wanneer je naar een restaurant gaat en na het hoofdgerecht de ober bij je komt, stelt deze heel vaak de vraag, wilt u ook een nagerecht. Deze vraag wordt Oostergo niet gesteld, na de wedstrijd van afgelopen zaterdag is er een verplicht nagerecht voor V.V. Oostergo. Namelijk de nacompetitie met als doel lijfsbehoud in de 4de klasse.

Afgelopen zaterdag was de meest bizarre competitieronde ooit in een amateurklasse gespeeld. De Leeuwarder Courant had er een hele pagina aan gewijd, alle elftallen speelden, m.u.v. Franeker, nog om iets. Of er was nog een strijd om het kampioenschap, of er werd gevochten tegen degradatie of er stond nog een periodetitel op het spel.

De tegenstander van afgelopen zaterdag AVC, kwam om klokslag 13.00 uur op het sportpark aan in Ee. Een twintigtal gespannen koppies en 6 kratten bier betraden het sportpark. AVC had nog kans op promotie, maar was afhankelijk van Rottevalle. Zelf winnen en Rottevalle puntverlies, dat was het strijdplan van de mannen uit Sexbierum.

Oostergo had deze middag andere zorgen, maar had wel alles in eigen hand. Bij winst was er niks aan de hand, bij gelijkspel of verlies was er de afhankelijkheid van Kootstertille.

Om half 3 floot de uitstekend leidende Van Dijk voor de eerste maal. Je merkte aan alles dat deze leidsman ervaring heeft op een hoger niveau. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Kansen aan beide kanten, maar beide keepers konden hun doel schoonhouden. Oostergo had in de eerste helft moeten scoren, maar helaas zag Lieuwe Sijtsma de geheel vrijstaande Martijn Jolink niet bij de tweede paal. Lieuwe koos voor de eerste paal, maar daar was het te druk. Lieuwe kreeg ook nog een 1 op 1 duel met de keeper van AVC, Joran Gerbranda, maar tot een doelpoging kwam het helaas niet. Ook nog een grote kans voor de getergde Willem Sikkema, hij wist de doelman te verschalken met een prachtige lob, maar helaas voor Willem stuitte de bal in het dak van het doel, i.p.v. in het doel.

De tweede helft was voor AVC, in de 52ste minuut maakte Johannes van der Veen een goed doelpunt en in de 62ste minuut was het Folkert Bakker die Riemer Hoekstra deed vissen. De koppies bij Oostergo gingen omlaag en men besefte dat ze afhankelijk waren van de wedstrijd Kootstertille en Marrum. Met de huidige communicatie was een blik op een app voldoende om te weten dat Kootstertille bij rust al leidde met 3-0. Met deze tussenstand passeert Kootstertille op de ranglijst en eindigt het vlaggenschip van Miedema/De Boer op de gevreesde 10de plek. Een plek waar je niet wilt staan, omdat je dan veroordeeld bent tot de nacompetitie.

Oostergo streed voor wat het waard was en bracht pinchhitter Julius de Jong nog in. Julius, die andere spelers beter laat spelen, kon helaas ook het tij niet keren. In de laatste minuut scoorde Maikel Hartman zijn eerste doelpunt van het seizoen, omdat hij normaliter tussen de palen staat.

AVC was na het laatste fluitsignaal afhankelijk van Rottevalle, dit werd nog spannend omdat het slechts 2-1 stond in het voordeel van Rottevalle. Maar omdat Rottevalle deze stand over de streep wist te halen, was het over en sluiten voor AVC.

Oostergo verloor op eigen terrein dus terecht van AVC met 0-3 en dus wacht het verplichte toetje. Op zaterdag 8 juni speelt Oostergo een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Beetgum – Boornbergum. Wanneer Oostergo deze wedstrijd weet te winnen, dan speelt het een week later op neutraal terrein tegen Arum, Marrum of Eastermar. De winnaar van deze wedstrijd blijft of komt in de 4de klasse volgend seizoen. Hopelijk dus nog 2 finales voor Oostergo. Oostergo staat bekend om haar grote supporterschare, zaterdag 8 juni om 14.30 uur zijn jullie heel hard nodig. Meer dan welkom dus.

 
Barskč / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo? PDF Afdrukken
Barskè / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo?

 

Afgelopen zaterdag kwam mede-koploper Rottevalle op bezoek bij Oostergo. Rottevalle draait goed mee, zeker voor de winterstop wisten de spitsen van Rottevalle het net goed te vinden. Na de winterstop lijkt er wat zand in deze motor te zitten. 

Voor Oostergo is het vijf voor twaalf. Inmiddels leidt Romke Barskè de trainingen en staat Atze Frans de Boer op zaterdag samen met leider Iko Miedema voor de groep. Van te voren waren de verwachtingen bij Oostergo niet hoog gespannen, omdat er nogal wat gerenommeerde namen afwezig waren deze middag. Halbe Mossel, Sjoerd Zijlstra, Lars de Jong, Gerjan Mossel zitten in de ziekenboeg en Julius de Jong zat in België om hier een Zuid-Afrikaanse speler te bekijken die hij wil introduceren in de Noorse competitie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Maar…..het gaat er natuurlijk niet om wie er niet zijn, het gaat er om welke spelers er wel zijn!! Atze had de mannen deze middag voor de wedstrijd kort en duidelijk toegesproken, opstelling bekend gemaakt en verlangde van alle 14 spelers 100% inzet en de wil om voor elkaar te werken. Deze boodschap hadden de jongens goed opgeslagen, want er was deze middag maar 1 team wat echt wilde winnen en dat was….Oostergo.

Oostergo vocht voor elke meter, zat kort in de dekking bij de snelle spitsen van Rottevalle en legde mooi combinatiespel op de voetbalmat. Na tien minuten was het raak, uit een prachtige pass van Andele Veltman, kwam Martijn Jolink oog-in-oog met de keeper van Rottevalle. De supporters van Oostergo hadden van tevoren de handen al in de lucht, want zo’n kans hoef je deze ervaren goalgetter niet te geven. Koelbloedig joeg Martijn de bal tegen de touwen en dit doelpunt gaf Oostergo vleugels, want in de 21ste minuut stuurde Dirk Jan Schreiber op Ziyechiaanse wijze Lieuwe Sijtsma op rechts weg. Deze aarzelde geen moment en schoot kiezelhard in de korte hoek binnen. 

Rottevalle kreeg ook nog een enorme kans bij de tweede paal, maar de spits van Rottevalle plaatste de bal met zijn hoofd aan de verkeerde kant van de paal. Daarna moest helaas de keeper van Rottevalle het veld met een vervelende schouderblessure het veld verlaten, waardoor de juniorenkeeper van Rottevalle onder de lat mocht plaatsnemen. In de 31ste minuut zag Willem Sikkema de keeper net te ver voor zijn doel staan, en mikte de bal over hem heen. Een 3-0 score op het scorebord na iets meer dan een halfuur spelen. En nog was het nog niet gedaan met de dadendrang van Oostergo, want in de 38ste minuut was het wederom Martijn Jolink die uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg. Ook deze kans rondde Martijn prima af. Oostergo ging met een 4-0 ruststand theedrinken. 

Wanneer je met zo’n stand de rust in gaat, weet je 1 ding zeker, Rottevalle gaat vanaf de 1ste minuut na de thee volle bak spelen, om zo snel mogelijk doelpunten te maken. Helaas werd dat ook waarheid. Een zeldzaam foutje van Meindert de Jong, die een geweldige wedstrijd speelde en de gevaarlijke spits van Rottevalle deze middag uitschakelde, zorgde voor de 4-1. In de 67steminuut werd het nog 4-2, maar daarna werd Rottevalle niet echt meer gevaarlijk.

Oostergo speelde de wedstrijd goed uit en hield de broodnodige punten deze middag meer dan terecht in Ee. Voor elkaar vechten, 100% inzet, en de basis dingen goed doen, waren de ingrediënten deze middag voor de 3 punten. Omdat zowel VCR, Marrum als Kootstertille verloren, deed het vlaggenschip van Oostergo erg goede zaken en staat inmiddels weer boven de streep van nacompetitie-voetbal. Volgende week de uitwedstrijd tegen V.C.R., ook weer belangrijk. Ook al is het dan de vraag waar op de wereld Julius de Jong is, feit is wel dat dit team zaterdag een puike prestatie heeft neergezet. Of Atze de Boer voor dezelfde elf zal kiezen tegen V.C.R.? Zaterdag 18 mei om 14.30 uur in Rinsumageest weten we meer.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 93

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 2025204ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media