Home arrow Actueel arrow Nieuws / Activiteiten arrow VV Oostergo 1 begint goed in 2019
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

VV Oostergo 1 begint goed in 2019 PDF Afdrukken

Zaterdag 12 januari stond de eerste oefenwedstrijd voor het vlaggenschip van Oostergo op het programma, in en tegen Dokkum. Dokkum heeft het zwaar in de 3e klasse B, op moment van schrijven staat Dokkum met 8 punten onderaan. Oostergo staat met 10 punten op de één na laatste plek in de 4eklasse B.  

Het elftal van trainer Douwe de Val en leider Yko Miedema hadden donderdag de training weer hervat.  Er werd scherp en goed getraind, dit bood uiteraard perspectief voor de oefenwedstrijd tegen Dokkum. Oostergo reisde in verband met zwemdiploma’s, werk, griep en afmeldingen bij een van onze vorige trainers met 13 man af naar Dokkum. 

Ondanks de regen en harde wind lag het veld van Dokkum er perfect bij, even voor half drie werd de wedstrijd in gang gezet door de voor ondergetekende onbekende leidsman. Beide ploegen begonnen voorzichtig, al was het Oostergo welke zo nu en dan de verdediging van Dokkum vroeg onder drukprobeerde te zetten. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel bij Sijtsma, Sikkema en Veltman. Na een half uur spelen moesDouwe de Val noodgedwongen wisselen en werd HalbeMossel ingebracht.  Met een 0-0 ruststand konden beide ploegen genieten van een heerlijk warm kopje thee.

In de rust werd door trainer Douwe de Val gewisseld, Hesselvan Rijswijk kwam in het veld voor Jelle de Boer. Door deze wissel mocht Arjen Raap zijn aanvallende aspiraties waarmaken rechts op het middenveld. Na een aantal goede aanvallen was het Andele Veldman die het meest attent was op een voorzet van Harm Kroodsma en via meerdere benen van zowel Dokkum als Oostergo spelers de 0-1 binnen kon tikken. Op een goede steekbal van Herman Sprik stond Lieuwe BoteSijtsma voor het eerst deze middag niet buitenspel en had de verdediging van Dokkum het nakijken, 0-2. Met nog ruim tien minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Douwe de Val en Yko Miedema. Maar niets bleek minder waar en uit het niets viel de  1-2 uit de lucht. In reactie op de 1-2 koos Oostergo nog eenmaal de aanval, de bal werd verspeeld en met twee passes stond Cerdie Benjert van Dokkum oog in oog met keeper Riemer Hoekstra, eerstgenoemde bleef kalm en schoot de 2-2 binnen. Met 90 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Herman Sprikhad echter nog eenmaal een steekbal in huis en wederom was het Lieuwe die het net vond, eindstand 2-3. Volgende week wacht de mannen van Douwe de Val een oefenwedstrijd tegen Waterpoort boys in Ee. 

 

Willem Sikkema

 

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1979556ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media