Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Verslag Oostergo - Foarut, 22-09-18
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Verslag Oostergo - Foarut, 22-09-18 PDF Afdrukken
Oostergo pakt 3 punten dankzij goede tweede helft

Afgelopen zaterdag begon voor V.V. Oostergo de competitie. Na een succesvolle voorbereiding waarbij de volgende bekerronde werd bereikt ten koste van Ropta Boys, Zeester en Ternaard, stond deze middag Foarut op het programma. Een relatief onbekende tegenstander, die vorig seizoen met overmacht kampioen werd in de 5de klasse en het dus dit seizoen mag proberen in de 4de klasse. V.V. Oostergo mag werken met dezelfde selectie als vorig seizoen, aangevuld met een vijftal A-junioren. Ook trainer Douwe de Val is nieuw bij de club en samen met Iko Miedema hebben ze de zinnen gezet op promotie naar de 3de klas.
 
Oostergo begon goed aan de wedstrijd waarbij vanuit een systeem wordt gevoetbald waarbij bij balbezit van de tegenstander wordt ingezakt op de eigen helft en bij eigen balbezit de zijkanten worden opgezocht. Een systeem wat minder kracht kost en het systeem van vorige jaren, waarbij Oostergo het vaak lastig kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd. Oostergo speelde vanuit de organisatie zonder dat het veel kansen creëerde. Foarut daarentegen kreeg ook weinig kansen, maar kwam gaandeweg de wedstrijd steeds beter in haar rol. Het gevaar van Foarut kwam deze middag van Jeffrey Draaisma, een behendige speler die makkelijk kansen creëert.  Het was dan ook Jeffrey Draaisma die met een Messi-achtige trap keeper Riemer Hoekstra verschalkte, hij krulde de bal keurig in de rechter-bovenhoek. Dit was ook de ruststand.

 
Tijd voor De Val-Miedema om in te grijpen. Na de rust stond er een ander Oostergo, in een 4-4-2 opstelling en Willem Sikkema in het team, werd er meer naar voren gespeeld en werd er getracht om via het middenveld de voorwaartsen Lars de Jong en Lieuwe Sijtsma te bereiken. Dit bracht al snel de gelijkmaker op het scorebord, koelbloedig maakte spits Lars de Jong zijn eerste doelpunt van het seizoen. Oostergo leek op jacht naar de voorsprong, maar door een fout in de verdediging kwam Foarut weer op voorsprong in de wedstrijd. Lang kon Foarut niet genieten van deze voorsprong, want uit een panklare voorzet van Lars de Jong scoorde de altijd positief coachende Julius de Jong de gelijkmaker. Daarna kwam de meest dubieuze actie van de wedstrijd die onder leiding stond van de goed fluitende Adema. Een voorzet van Foarut werd gepakt door keeper Riemer Hoekstra en hij trapte vervolgens heel ver uit, omdat hij zag dat de keeper Pierre Algra ver voor zijn doel stond. De bal stuitte over de doelman van Foarut richting de doellijn. Pierre Algra probeerde een blamage te voorkomen door de bal alsnog te keren en dat deed hij, maar was dit voor of achter de doellijn. Scheidsrechter Adema was onverbiddelijk en wees resoluut naar de middenstip en zo kwam er een Oscar Zijlstra achtig doelpunt op naam van de keeper van Oostergo, Riemer Hoekstra. Dit doelpunt was de nekslag voor de mannen uit Menaldum en Oostergo putte moed uit de voorsprong. Oostergo begon beter te voetballen en via de goed voetballende Andele Veltman werden de spitsen prima bereikt. Lieuwe Sijtsma bracht met twee doelpunten de eindstand op het scorebord van 5-2.

 
Een terechte overwinning en daarmee een goede start van het seizoen van het team van De Val-Miedema. Volgende week de derby in en tegen W.T.O.C.
 
 
 
 
 

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1966328ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media