Home arrow Actueel arrow Nieuws / Activiteiten arrow Oostergo wint laatste Dongeradeel zaalvoetbaltoernooi!

Oostergo wint laatste Dongeradeel zaalvoetbaltoernooi! PDF Afdrukken

vv Oostergo schrijft historie in Holwerd

Zaterdag 22 december jl. was een memorabele dag in de lange geschiedenis van onze gemeente. De gemeente Noardeast-Fryslan is een feit en dat betekent dat deze 36e editie van het Dongeradeel toernooi de laatste is. vv Oostergo had de allereerste editie van het toernooi gewonnen en had vandaag dus ook een duidelijke missie ‘victory at all costs’.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen angstgegner  Ternaard. vv Oostergo begon met de goed uitgeruste en topfitte Halbe Mossel, Riemer Hoekstra, Sjoerd Zijlstra, Lieuwe Sijtsma en Willem Sikkema. Johannes Meinsma, de uitgeslapen Gerjan Mossel en Meindert de Jong vielen later in tijdens de 12 minuten durende uitputtingsslag. Ternaard had moeite met de zaalregels en speelde hard, slidings waren meer regel dan uitzondering. Oostergo bleef voetballen en wist door een doelpunt van Willem 1-0 te winnen

De volgende wedstrijd was tegen de heren uit Dokkum, op de tribune werd gesproken over weddenschappen en hoge odds. Achteraf bleek de beslissing van Braaksma jr. om het geld op zak te houden een wijze zet. Oostergo was heer en meester en Meindert de Jong stelde op aangeven van Gerjan Mossel de 3-1 de winst zeker.

Tegen Anjum liep het in beginsel stroef. Binnen een aantal minuten keek Oostergo tegen een 2-0 achterstand aan. Echter de routine van Halbe, Sjoerd en Johannes bracht Oostergo met een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen tot de winst van 4-2.

Blija speelde de hele middag al wisselvallend en bleek ook voor Oostergo een makkelijke prooi. Omdat bij de ‘oudere’ garde hier en daar al wat pijntjes gesignaleerd werden werd er zonder bovenmatige inzet, door doelpunten van Lieuwe Bote Sijtsma en Willem Sikkema met 2-0 gewonnen

Het begin tegen Anjum had een waarschuwing moeten zijn, echter tegen Geel Wit begon Oostergo weer slap. Geel Wit speelde vol vuur en Oostergo kon hier niets tegenover zetten. Een bal op de lat en even later een scherpe voorzet van Halbe die net niet binnen kon worden gewerkt, hielp Geel Wit in het zadel. Een aantal slippertjes van de verder goed keepende Hoekstra resulteerde in een 3-0 nederlaag.

De laatste wedstrijd van Oostergo tegen Holwerd was volgens de organisatie de finale. De inhoud van de bidons van de organisatie zal vast hebben bijgedragen aan deze misvatting. Bij een gelijkspel zou Ternaard ook nog alle kans hebben op de titel. De wedstrijd tegen Geel Wit was hard aangekomen en Oostergo speelde 12 minuten lang sterk en erg geconcentreerd.De ene na de andere geweldige aanval werd opgezet. Het massaal aanwezige Jister publiek stond op de banken, want –hoe kan het ook anders- Halbe Mossel etaleerde zijn kwaliteiten en nam in Holwerd het podium om met 3 doelpunten eigenhandig de finale te beslissen.

Het was dezelfde Halbe Mossel die namens het zaalteam van Oostergo de eerste prijs van wethouder Pytsje de Graaf in ontvangst mocht nemen, drie zoenen, een door de jaren heen gehavende beker en een riant vleespakket vielen hem ten deel. De beker ging mee naar Ee, het vleespakket werd door leider Yko Miedema aangeboden in het dorpshuis van Engwierum en Oostergo gaat de boeken in als de winnaar van het allerlaatste Dongeradeel toernooi.

Willem Sikkema

Zaalvoetbal holwerd

U bent onze 1933375ste bezoeker.