Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Barskč / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo?

Barskč / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo? PDF Afdrukken
Barskè / De Boer – effect zichtbaar bij Oostergo?

Afgelopen zaterdag kwam mede-koploper Rottevalle op bezoek bij Oostergo. Rottevalle draait goed mee, zeker voor de winterstop wisten de spitsen van Rottevalle het net goed te vinden. Na de winterstop lijkt er wat zand in deze motor te zitten.

Voor Oostergo is het vijf voor twaalf. Inmiddels leidt Romke Barskè de trainingen en staat Atze Frans de Boer op zaterdag samen met leider Iko Miedema voor de groep. Van te voren waren de verwachtingen bij Oostergo niet hoog gespannen, omdat er nogal wat gerenommeerde namen afwezig waren deze middag. Halbe Mossel, Sjoerd Zijlstra, Lars de Jong, Gerjan Mossel zitten in de ziekenboeg en Julius de Jong zat in België om hier een Zuid-Afrikaanse speler te bekijken die hij wil introduceren in de Noorse competitie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Maar…..het gaat er natuurlijk niet om wie er niet zijn, het gaat er om welke spelers er wel zijn!! Atze had de mannen deze middag voor de wedstrijd kort en duidelijk toegesproken, opstelling bekend gemaakt en verlangde van alle 14 spelers 100% inzet en de wil om voor elkaar te werken. Deze boodschap hadden de jongens goed opgeslagen, want er was deze middag maar 1 team wat echt wilde winnen en dat was….Oostergo.

Oostergo vocht voor elke meter, zat kort in de dekking bij de snelle spitsen van Rottevalle en legde mooi combinatiespel op de voetbalmat. Na tien minuten was het raak, uit een prachtige pass van Andele Veltman, kwam Martijn Jolink oog-in-oog met de keeper van Rottevalle. De supporters van Oostergo hadden van tevoren de handen al in de lucht, want zo’n kans hoef je deze ervaren goalgetter niet te geven. Koelbloedig joeg Martijn de bal tegen de touwen en dit doelpunt gaf Oostergo vleugels, want in de 21ste minuut stuurde Dirk Jan Schreiber op Ziyechiaanse wijze Lieuwe Sijtsma op rechts weg. Deze aarzelde geen moment en schoot kiezelhard in de korte hoek binnen.

Rottevalle kreeg ook nog een enorme kans bij de tweede paal, maar de spits van Rottevalle plaatste de bal met zijn hoofd aan de verkeerde kant van de paal. Daarna moest helaas de keeper van Rottevalle het veld met een vervelende schouderblessure het veld verlaten, waardoor de juniorenkeeper van Rottevalle onder de lat mocht plaatsnemen. In de 31ste minuut zag Willem Sikkema de keeper net te ver voor zijn doel staan, en mikte de bal over hem heen. Een 3-0 score op het scorebord na iets meer dan een halfuur spelen. En nog was het nog niet gedaan met de dadendrang van Oostergo, want in de 38ste minuut was het wederom Martijn Jolink die uit een corner de bal voor zijn voeten kreeg. Ook deze kans rondde Martijn prima af. Oostergo ging met een 4-0 ruststand theedrinken.

Wanneer je met zo’n stand de rust in gaat, weet je 1 ding zeker, Rottevalle gaat vanaf de 1ste minuut na de thee volle bak spelen, om zo snel mogelijk doelpunten te maken. Helaas werd dat ook waarheid. Een zeldzaam foutje van Meindert de Jong, die een geweldige wedstrijd speelde en de gevaarlijke spits van Rottevalle deze middag uitschakelde, zorgde voor de 4-1. In de 67steminuut werd het nog 4-2, maar daarna werd Rottevalle niet echt meer gevaarlijk.

Oostergo speelde de wedstrijd goed uit en hield de broodnodige punten deze middag meer dan terecht in Ee. Voor elkaar vechten, 100% inzet, en de basis dingen goed doen, waren de ingrediënten deze middag voor de 3 punten. Omdat zowel VCR, Marrum als Kootstertille verloren, deed het vlaggenschip van Oostergo erg goede zaken en staat inmiddels weer boven de streep van nacompetitie-voetbal. Volgende week de uitwedstrijd tegen V.C.R., ook weer belangrijk. Ook al is het dan de vraag waar op de wereld Julius de Jong is, feit is wel dat dit team zaterdag een puike prestatie heeft neergezet. Of Atze de Boer voor dezelfde elf zal kiezen tegen V.C.R.? Zaterdag 18 mei om 14.30 uur in Rinsumageest weten we meer.

U bent onze 1979519ste bezoeker.