Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Oostergo heeft geen keus: een toetje!

Oostergo heeft geen keus: een toetje! PDF Afdrukken

Oostergo heeft geen keus: een toetje!

Wanneer je naar een restaurant gaat en na het hoofdgerecht de ober bij je komt, stelt deze heel vaak de vraag, wilt u ook een nagerecht. Deze vraag wordt Oostergo niet gesteld, na de wedstrijd van afgelopen zaterdag is er een verplicht nagerecht voor V.V. Oostergo. Namelijk de nacompetitie met als doel lijfsbehoud in de 4de klasse.

Afgelopen zaterdag was de meest bizarre competitieronde ooit in een amateurklasse gespeeld. De Leeuwarder Courant had er een hele pagina aan gewijd, alle elftallen speelden, m.u.v. Franeker, nog om iets. Of er was nog een strijd om het kampioenschap, of er werd gevochten tegen degradatie of er stond nog een periodetitel op het spel.

De tegenstander van afgelopen zaterdag AVC, kwam om klokslag 13.00 uur op het sportpark aan in Ee. Een twintigtal gespannen koppies en 6 kratten bier betraden het sportpark. AVC had nog kans op promotie, maar was afhankelijk van Rottevalle. Zelf winnen en Rottevalle puntverlies, dat was het strijdplan van de mannen uit Sexbierum.

Oostergo had deze middag andere zorgen, maar had wel alles in eigen hand. Bij winst was er niks aan de hand, bij gelijkspel of verlies was er de afhankelijkheid van Kootstertille.

Om half 3 floot de uitstekend leidende Van Dijk voor de eerste maal. Je merkte aan alles dat deze leidsman ervaring heeft op een hoger niveau. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Kansen aan beide kanten, maar beide keepers konden hun doel schoonhouden. Oostergo had in de eerste helft moeten scoren, maar helaas zag Lieuwe Sijtsma de geheel vrijstaande Martijn Jolink niet bij de tweede paal. Lieuwe koos voor de eerste paal, maar daar was het te druk. Lieuwe kreeg ook nog een 1 op 1 duel met de keeper van AVC, Joran Gerbranda, maar tot een doelpoging kwam het helaas niet. Ook nog een grote kans voor de getergde Willem Sikkema, hij wist de doelman te verschalken met een prachtige lob, maar helaas voor Willem stuitte de bal in het dak van het doel, i.p.v. in het doel.

De tweede helft was voor AVC, in de 52ste minuut maakte Johannes van der Veen een goed doelpunt en in de 62ste minuut was het Folkert Bakker die Riemer Hoekstra deed vissen. De koppies bij Oostergo gingen omlaag en men besefte dat ze afhankelijk waren van de wedstrijd Kootstertille en Marrum. Met de huidige communicatie was een blik op een app voldoende om te weten dat Kootstertille bij rust al leidde met 3-0. Met deze tussenstand passeert Kootstertille op de ranglijst en eindigt het vlaggenschip van Miedema/De Boer op de gevreesde 10de plek. Een plek waar je niet wilt staan, omdat je dan veroordeeld bent tot de nacompetitie.

Oostergo streed voor wat het waard was en bracht pinchhitter Julius de Jong nog in. Julius, die andere spelers beter laat spelen, kon helaas ook het tij niet keren. In de laatste minuut scoorde Maikel Hartman zijn eerste doelpunt van het seizoen, omdat hij normaliter tussen de palen staat.

AVC was na het laatste fluitsignaal afhankelijk van Rottevalle, dit werd nog spannend omdat het slechts 2-1 stond in het voordeel van Rottevalle. Maar omdat Rottevalle deze stand over de streep wist te halen, was het over en sluiten voor AVC.

Oostergo verloor op eigen terrein dus terecht van AVC met 0-3 en dus wacht het verplichte toetje. Op zaterdag 8 juni speelt Oostergo een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Beetgum – Boornbergum. Wanneer Oostergo deze wedstrijd weet te winnen, dan speelt het een week later op neutraal terrein tegen Arum, Marrum of Eastermar. De winnaar van deze wedstrijd blijft of komt in de 4de klasse volgend seizoen. Hopelijk dus nog 2 finales voor Oostergo. Oostergo staat bekend om haar grote supporterschare, zaterdag 8 juni om 14.30 uur zijn jullie heel hard nodig. Meer dan welkom dus.

U bent onze 1966330ste bezoeker.