Home arrow Actueel arrow Foto's arrow Oostergo en Franeker delen de punten

Oostergo en Franeker delen de punten PDF Afdrukken
Op de eerste zaterdag in december kwam Franeker op bezoek in Ee. Voor Oostergo altijd een lastige tegenstander met gevaarlijke spitsen. Gunstig voor Oostergo was dat spits Jeffrey Guertin vandaag moest toekijken vanwege een schorsing. Aan Oostergo zijde mistten de geblesseerde spelers, Halbe Mossel, Lars de Jong en Gerjan Mossel. Ondanks dat begon Oostergo hoopvol aan deze wedstrijd, omdat een week eerder de volle winst werd behaald in en tegen Marrum.

De eerste helft was overduidelijk voor Franeker. En halverwege deze helft kwam Franeker op voorsprong in de wedstrijd. Een bal werd in het vijfmetergebied geslingerd vanaf de zijkant en door een onjuiste ingreep van goalie Riemer Hoekstra kon Franeker de 0-1 op het scorebord brengen. Maar Riemer Hoekstra maakte deze verkeerde inschatting meer dan goed, door drie 100% kansen voor Franeker onschadelijk te maken. Het was dan ook aan Riemer te danken dat Oostergo na een halfuur spelen slechts met een goal verschil achterstond. Even later een enorme kans voor Oostergo, maar Jelle de Boer kon deze kans niet tot doelpunt promoveren. Of het feit dat Jelle oorspronkelijk uit Franeker komt, hier invloed op heeft gehad, wilde Jelle na afloop geen reactie op geven. Even voor de thee was het dan wel raak voor Oostergo. De 16 jarige Andele Veltman kwam na een vloeiende aanval door het midden oog in oog met de Franeker goalie, een maakte dit karwei feilloos af. Een mooi doelpunt voor deze jongeling, die deze middag een dikke voldoende verdiende, temeer omdat hij meer dan 15 kilometer had afgezwoegd deze wedstrijd.

Na de thee was het Oostergo wat de klok sloeg. Oostergo voelde dat er meer was te halen deze middag. Jeffrey Miedema werd nog ingebracht om nog meer het middenveld in handen te krijgen. De grootste kans was deze tweede helft voor Lieuwe Sijtsma. Een prima voorzet van Willem Sikkema, raakte Lieuwe verkeerd, waardoor de bal in de handen van de goalie van Franeker belandde. Wellicht had Willem voor de opkomende Julius de Jong moeten kiezen, maar goed, achteraf is het makkelijk praten.

Samengevat was de eerste helft duidelijk voor onze gasten uit Franeker en vergaten deze dankzij de goed keepende Riemer Hoekstra om een riante voorsprong te nemen en was de tweede helft duidelijk voor Oostergo, waarbij het vergat om stiekem de overwinning te pakken. Al met al een gelijkspel waar beide teams vrede mee kunnen hebben. Volgende week zaterdag speelt Oostergo de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in en tegen Kootstertille.

Klik om de afbeelding te vergroten.