Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden

Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden PDF Afdrukken

Oostergo 2 wint na rust van Veenwouden.

Met een weekje rust reisde Oostergo 2 zaterdag af naar de blauw witte uit Veenwouden.
Veenwouden,  welke in de middenmoot bivakkeert van de 4eklasse, weet meeste punten te pakken in thuis wedstrijden. Goh!

Oostergo 2 wil dit seizoen blijven meedraaien, waardoor dit wedstrijden zijn die gewonnen moeten worden. Helaas moest Oostergo 2 veel schuiven in de opstelling omdat we te kampen hebben met een aantal blessures. Hopelijk voor het team, maar bovenal voor de jongens , herstelt dit snel.

Op een lastig bespeelbaar veld en een lastige wind over de greide werd er begonnen tegen de 11 uit Veenwouden. Oostergo domineerde met name op balbezit en probeerde soms (te geforceerd)  een aanval te beginnen. Het balbezit wat overduidelijk voor Oostergo was, werd met name op eigen helft rond gespeeld en werd dus niet een directe dreiging voor Veenwouden.
Ook Veenwouden probeerde via de linker dan wel de rechter kant een paar keer gevaarlijk te worden, echter stonden backs Ruben en Gerlof zeer overtuigend op de post te wachten zodat dit niet gevaarlijk werd.
De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Martijn, Martijn kreeg een op maat gesneden voorzet van W.S. Helaas stond de keeper bij deze kopbal in de weg.

Verbazing was er alom over een tweetal pittige overtredingen op Dirk Jan waar geen fluitsignaal op volgende. Wellicht had dit iets te maken met het feit dat dit binnen de 16 was?

Rust! 0-0

De moe gestreden Tjisse Arjen werd gewisseld voor Romke Nutma, die direct zijn oude vertrouwde motor aanzette om op het middenveld te strijden voor elke meter.  Dit werd direct verzilverd na een 5/10 minuten spelen. Romke veroverde de bal op het middenveld en stuurde de diepgaande Johannes de hoek in. Johannes wist een voorzet panklaar aan te leveren op André die beheerst de 0-1 aantekende. Dit was zichtbaar een bevrijding voor Oostergo want het begon meer en meer kansen te creëren. Het was dan ook een kwestie van tijd tot de 0-2 viel, uiteraard Martijn!

Jolink kreeg de vele meegereisde fans nog een keer op de banken want mocht ook tekenen voor de 0-3! Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag wacht ons de (onofficiële) koploper Leovardia. Hier gaan we komende week naar toe werken.

Romke Barské

U bent onze 1956739ste bezoeker.