Home arrow Actueel arrow Nieuws / Activiteiten
 

Algemene informatie

Routebeschrijving

Algemeen e-mail 

Lid worden van de voetbalclub?

Lid worden van de vriendenclub?

Lid worden van de supportersvereniging?

 

 

Secretariaat

A. Veendorp
De Skepperij 33
9131 LE  Ee
Tel: 0519 - 518768
E-mail

IBAN

NL87RABO0346162874

Wedstrijdsecretariaat

A. Attema
Fivershof 13
9131 KE  Ee
Tel: 0519 - 518334
E-mail

Clubgebouw "Oan è line"

Stienfeksterwei 11
9131 KK  Ee
Tel: 0519 - 518680

Opgericht

28 juli 1964

 

Nieuws / Activiteiten
Programma zaterdag 23 januari 2019 PDF Afdrukken

Oostergo 1 - Waterpoort Boys 1      14.30  (oefenwedstrijd)
 
Oostergo 2 - Hardegarijp 3             12.30  (competitie)
 
VV Oostergo 1 begint goed in 2019 PDF Afdrukken

Zaterdag 12 januari stond de eerste oefenwedstrijd voor het vlaggenschip van Oostergo op het programma, in en tegen Dokkum. Dokkum heeft het zwaar in de 3e klasse B, op moment van schrijven staat Dokkum met 8 punten onderaan. Oostergo staat met 10 punten op de één na laatste plek in de 4eklasse B.  

Het elftal van trainer Douwe de Val en leider Yko Miedema hadden donderdag de training weer hervat.  Er werd scherp en goed getraind, dit bood uiteraard perspectief voor de oefenwedstrijd tegen Dokkum. Oostergo reisde in verband met zwemdiploma’s, werk, griep en afmeldingen bij een van onze vorige trainers met 13 man af naar Dokkum. 

Ondanks de regen en harde wind lag het veld van Dokkum er perfect bij, even voor half drie werd de wedstrijd in gang gezet door de voor ondergetekende onbekende leidsman. Beide ploegen begonnen voorzichtig, al was het Oostergo welke zo nu en dan de verdediging van Dokkum vroeg onder drukprobeerde te zetten. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel bij Sijtsma, Sikkema en Veltman. Na een half uur spelen moesDouwe de Val noodgedwongen wisselen en werd HalbeMossel ingebracht.  Met een 0-0 ruststand konden beide ploegen genieten van een heerlijk warm kopje thee.

In de rust werd door trainer Douwe de Val gewisseld, Hesselvan Rijswijk kwam in het veld voor Jelle de Boer. Door deze wissel mocht Arjen Raap zijn aanvallende aspiraties waarmaken rechts op het middenveld. Na een aantal goede aanvallen was het Andele Veldman die het meest attent was op een voorzet van Harm Kroodsma en via meerdere benen van zowel Dokkum als Oostergo spelers de 0-1 binnen kon tikken. Op een goede steekbal van Herman Sprik stond Lieuwe BoteSijtsma voor het eerst deze middag niet buitenspel en had de verdediging van Dokkum het nakijken, 0-2. Met nog ruim tien minuten te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Douwe de Val en Yko Miedema. Maar niets bleek minder waar en uit het niets viel de  1-2 uit de lucht. In reactie op de 1-2 koos Oostergo nog eenmaal de aanval, de bal werd verspeeld en met twee passes stond Cerdie Benjert van Dokkum oog in oog met keeper Riemer Hoekstra, eerstgenoemde bleef kalm en schoot de 2-2 binnen. Met 90 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Herman Sprikhad echter nog eenmaal een steekbal in huis en wederom was het Lieuwe die het net vond, eindstand 2-3. Volgende week wacht de mannen van Douwe de Val een oefenwedstrijd tegen Waterpoort boys in Ee. 

 

Willem Sikkema

 
Drukbezochte nieuwjaarsreceptie V.V. Oostergo PDF Afdrukken

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie V.V. Oostergo

 

Nadat de crossloop en de spelmiddag voor de JO7 was afgelopen, begon traditiegetrouw om 17.00 uur de nieuwjaarsreceptie van de V.V. Oostergo op de 1ste zaterdag van het nieuwe jaar. Deze editie van de nieuwjaarsreceptie werd druk bezocht en in zijn nieuwjaarsspeech refereerde de voorzitter dan ook naar het feit dat de vereniging “brûst”. Als eerste werd er een toost uitgebracht en alle aanwezigen een sportief en gezond 2019 toegewenst. Daarna mocht het 2de elftal van V.V. Oostergo het podium betreden. Het 2de van Oostergo is een erg fanatieke groep, die een gediplomeerde en een eigen trainer/coach hebben, in de persoon van Romke Barskè. Deze samenwerking tussen trainer en team bevalt van beide kanten zo goed dat het contract met Romke Barskè met een jaar is verlengd. Ook het contract met hoofdtrainer Douwe de Val is met een jaar verlengd, ondanks dat de eerste seizoenshelft qua punten nog niet heel goed is verlopen, hebben spelers en bestuur er alle vertrouwen in dat dit seizoen in het linkerrijtje kan worden afgesloten. Het zaalvoetbalteam van Oostergo bestaande uit een aantal 1ste elftal spelers werd ook in het zonnetje gezet. De laatste versie van het Dongeradeel-zaalvoetbaltoernooi werd door Oostergo gewonnen, waarmee de cirkel rond is, omdat ook de eerste editie van dit toernooi werd gewonnen door Oostergo. Hoofdsponsor Sietse Wijbenga van Wijbenga Hoveniers uit Ee, mocht de grote bokaal aan de aanwezigen presenteren en symbolisch overhandigen aan aanvoerder Halbe Mossel. 

De voorzitter maakte van de gelegenheid gebruikt om ook het resultaat van de onderhandelingen tussen de sponsorcommissie van V.V. Oostergo en Wijbenga Hoveniers te delen met de aanwezigen, namelijk een contractverlenging. Een mooi resultaat van onze sponsorcommissie en fijn dat we een zeer betrokken hoofdsponsor hebben die Oostergo een warm hart toedraagt. Sietse en sponsorcommissie: gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Ook de kracht van de samenwerking werd benadrukt deze nieuwjaarsreceptie. De supportersvereniging en het jeugdbestuur werden d.m.v. een groot en terecht applaus, bedankt voor het mooie programma wat zij die middag hadden aangeboden aan deelnemers en publiek. Een zeer geslaagde en goedbezochte middag.

Als laatste werden alle jeugdleden van de V.V. Oostergo gevraagd naar voren te komen. Een erg belangrijk onderdeel van de vereniging. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Begin van dit seizoen mocht Oostergo 11 nieuwe jeugdleden verwelkomen.

Nadat de jeugd hun plek weer had ingenomen, was het woord aan DJ Renze, die er met zijn muzikale klanken een meer dan gezellige avond van maakte!


 
Geslaagde crossloop en wandeltocht VV Oostergo PDF Afdrukken


Geslaagde crossloop en wandeltocht VV Oostergo


Zaterdag 5 januari organiseerden jeugdbestuur en supportersvereniging VV Oostergo een wandeltocht, mini crossloop en senioren crossloop.

De wandelaars mochten om 14:30 uur vertrekken voor een tocht van 6,5 km. 18 wandelaars en 1 hond (Beagle Biko) hadden zich aangemeld, een mooie opkomst.
Ondanks de kou en het miezerige weer aan het eind van de tocht, was de sfeer prima. Onderweg was er nog een appeltje voor de dorst gesponsord door
Van der Hoek Agro.

De senioren crossloop begon om 15:00 uur. Good old Wytze “Kipketer” de Jong had van tevoren al aangegeven om Julius de Jong te ondersteunen en deed daarom niet mee om de prijzen.
Een kleine 25 personen hadden zich opgegeven waaronder 1 dame, Elisa Douma. Het parcours was een dikke 5 km en daarom voor iedereen goed te doen.
Het waren deze middag de jeugdige lopers bij de senioren die de lakens uitdeelden. Gerjan Mossel, die vorig jaar alleen “Kipketer” nog voor zich moest dulden, won deze editie met overmacht in een tijd van 20 min 45 sec. Waar een avondje niet op stap gaan al niet goed voor is!
De 2
e en 3e plek ging tussen Arjen Raap en Eelke Veltman. Zij maakten er nog een spannende finish van en konden de laatste 50 meter nog voluit sprinten. Uiteindelijk kwam Arjen als 2e over de finish in een tijd van 21 min 46 sec en werd Eelke 3e
in een tijd van 21 min 48 sec.
Vanzelfsprekend won bij de dames Elisa Douma, omdat ze de enige dame was die meedeed. Op zich een hele knappe en stoere prestatie tussen al dat mannelijk geweld. Bij JO15 werd het op de laatste meters beslist. Hessel Veendorp won de 1e prijs en de 2e prijs ging naar Thomas Boersma.

De mini crossloop begon om 15:15 uur. Er was een parcours uitgezet door het bos via het Flaakspaad en het trainingsveld. Het circuit was 1 kilometer, en om het een beetje spannend en uitdagend te houden moest de jeugd dit rondje 2x lopen.
De 1e prijs bij JO13 ging naar Wieger Soepboer en de 1e prijs bij JO10 werd gewonnen door Jarno Frans Tjeerdsma.

Vanaf 15:00 uur was er ook nog een spelmiddag in de kantine voor JO7 en andere aanwezige kinderen. Wopkje Johanna van het jeugdbestuur wist met haar enthousiasme de kinderen een superleuke middag te bezorgen met verrassend leuke spelletjes. 

Gedurende het hele evenement was er deze middag voor iedereen gratis koek en zopie.
We kunnen als vereniging terugkijken op een geslaagde en sportieve middag.

 

Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
Klik om de afbeelding te vergroten.
 

 
Oostergo wint laatste Dongeradeel zaalvoetbaltoernooi! PDF Afdrukken

 

vv Oostergo schrijft historie in Holwerd

 

Zaterdag 22 december jl. was een memorabele dag in de lange geschiedenis van onze gemeente. De gemeente Noardeast-Fryslan is een feit en dat betekent dat deze 36e editie van het Dongeradeel toernooi de laatste is. vv Oostergo had de allereerste editie van het toernooi gewonnen en had vandaag dus ook een duidelijke missie ‘victory at all costs’.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen angstgegner  Ternaard. vv Oostergo begon met de goed uitgeruste en topfitte Halbe Mossel, Riemer Hoekstra, Sjoerd Zijlstra, Lieuwe Sijtsma en Willem Sikkema. Johannes Meinsma, de uitgeslapen Gerjan Mossel en Meindert de Jong vielen later in tijdens de 12 minuten durende uitputtingsslag. Ternaard had moeite met de zaalregels en speelde hard, slidings waren meer regel dan uitzondering. Oostergo bleef voetballen en wist door een doelpunt van Willem 1-0 te winnen

De volgende wedstrijd was tegen de heren uit Dokkum, op de tribune werd gesproken over weddenschappen en hoge odds. Achteraf bleek de beslissing van Braaksma jr. om het geld op zak te houden een wijze zet. Oostergo was heer en meester en Meindert de Jong stelde op aangeven van Gerjan Mossel de 3-1 de winst zeker.

Tegen Anjum liep het in beginsel stroef. Binnen een aantal minuten keek Oostergo tegen een 2-0 achterstand aan. Echter de routine van Halbe, Sjoerd en Johannes bracht Oostergo met een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen tot de winst van 4-2.

Blija speelde de hele middag al wisselvallend en bleek ook voor Oostergo een makkelijke prooi. Omdat bij de ‘oudere’ garde hier en daar al wat pijntjes gesignaleerd werden werd er zonder bovenmatige inzet, door doelpunten van Lieuwe Bote Sijtsma en Willem Sikkema met 2-0 gewonnen

Het begin tegen Anjum had een waarschuwing moeten zijn, echter tegen Geel Wit begon Oostergo weer slap. Geel Wit speelde vol vuur en Oostergo kon hier niets tegenover zetten. Een bal op de lat en even later een scherpe voorzet van Halbe die net niet binnen kon worden gewerkt, hielp Geel Wit in het zadel. Een aantal slippertjes van de verder goed keepende Hoekstra resulteerde in een 3-0 nederlaag.

De laatste wedstrijd van Oostergo tegen Holwerd was volgens de organisatie de finale. De inhoud van de bidons van de organisatie zal vast hebben bijgedragen aan deze misvatting. Bij een gelijkspel zou Ternaard ook nog alle kans hebben op de titel. De wedstrijd tegen Geel Wit was hard aangekomen en Oostergo speelde 12 minuten lang sterk en erg geconcentreerd.De ene na de andere geweldige aanval werd opgezet. Het massaal aanwezige Jister publiek stond op de banken, want –hoe kan het ook anders- Halbe Mossel etaleerde zijn kwaliteiten en nam in Holwerd het podium om met 3 doelpunten eigenhandig de finale te beslissen. 

Het was dezelfde Halbe Mossel die namens het zaalteam van Oostergo de eerste prijs van wethouder Pytsje de Graaf in ontvangst mocht nemen, drie zoenen, een door de jaren heen gehavende beker en een riant vleespakket vielen hem ten deel. De beker ging mee naar Ee, het vleespakket werd door leider Yko Miedema aangeboden in het dorpshuis van Engwierum en Oostergo gaat de boeken in als de winnaar van het allerlaatste Dongeradeel toernooi.

 

Willem Sikkema

Zaalvoetbal holwerd
Zaalvoetbal holwerd

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 50 van 633

Hoofdsponsor

Statistieken

U bent onze 1914757ste bezoeker.


Ontwerp en technische realisatie door J-Media