Home arrow Actueel arrow Nieuws / Activiteiten arrow Jeugd V.V.Oostergo ervaart een avontuurlijk weekend

Jeugd V.V.Oostergo ervaart een avontuurlijk weekend PDF Afdrukken
Jeugd V.V.Oostergo ervaart een avontuurlijk weekend

Vol verwachting klopte het hart wat eerder dan de bekende december periode.
Vrijdag 28 juni 2019 kon Ee e.o zich opmaken voor een weekend kamperen, lasergamen, voetbal en plezier.

Rond de klok van 19:00 uur kwamen de eerste kinderen bepakt en bezakt met tenten en slaapzakken naar de tijdelijke camping op ons prachtige sportpark “de Streng’’.
Ouders konden onder het genot van een kopje koffie de kinderen uitzwaaien die al druk bezig waren om het mooiste plekje te bemachtigen op de camping.
De camping, voorzien van een prachtig springkussen van onze wel gewaardeerde sponsor Hoogland attractieverhuur, werd al snel een heus speelparadijs. Kinderen konden beginnen met de tent opbouwen, verschillende partijtjes voetbal werden er gespeeld en voor de aller kleinste waren er grote blokken waar verschillende hutten mee werden gebouwd.

Door al het sporten en opbouwen van de camping kregen we toch wel dorst en trek. Gelukkig was er ruimschoots drinken en chips aanwezig voor de campingbezoekers…….
Voelbaar was de spanning die opgebouwd werd naarmate het schemeriger werd, maar waarom?
Om 21:30 uur (zo laat ja) was het tijd om naar het militair oefenterrein te gaan die was aangelegd in het bos van Ee. Verschillende obstakels, bunkers, schuilplaatsen en verlaten tanks stonden te wachten op de nu al befaamde lasergame battle van Oostergo.
In het bos werden felle en fanatieke lasergame gevechten uitgespeeld waarna een ieder moe en voldaan terugkeerde naar de veilige camping.

Moe waren we en daarom zochten we ook langzaam onze tenten op om daar nog even met elkaar te kunnen kletsen. Toch vielen de oogjes al vrij snel dicht en keerde de rust weder op camping V.V.Oostergo………………….

Tijd voor uitslapen was er nauwelijks, want vol enthousiasme werd ik gewekt om 05:10 uur met de vraag, ‘mogen we voetballen’? (dank daarvoor boys…). Maar bij V.V.Oostergo staat voetbal en plezier voorop dus natuurlijk mochten de eerste liefhebbers een balletje gaan schoppen.

Langzaam ontwaakten in de stralende zon de campinggasten. Nadat de tanden waren gepoetst en ochtendgymnastiek was gedaan gingen alle kinderen helpen met het opbouwen van de ontbijttafels en stoelen. Want in samenwerking met de toppers van de supportersvereniging was er voor alle leden, trainers, sponsors, vrijwilligers en coaches een fantastisch ontbijt geregeld.
Prachtig om te zien dat alle jeugd van V.V.Oostergo fanatiek mee heeft geholpen om alles klaar te zetten en de gasten te voorzien van broodjes, koffie en melk.

De oudere jeugd begeleidde de jongste jeugd naar de tekentafels en de waterspelletjes want ‘oef wat was het warm’.

Nadat een ieder verzadigd was werd begonnen aan de alternatieve voetbalschool.
Verschillende spelletjes met wateractiviteiten werden fanatiek gedaan door de jeugd.
Toch vielen een aantal oogjes een beetje dicht. Dit terwijl we toch ontzettend vroeg op bed gingen hoor ouders……….

V.V.Oostergo leeft, wat een prachtig weekend hebben we gehad, wat een beleving, wat een vriendelijkheid, wat een club!

Voor alle volwassen in Ee e.o: wij kunnen trots zijn op onze jeugd van V.V.Oostergo en wellicht kunnen we hier ook nog wel wat van leren. Volgend jaar gaan we het nog mooier, nog groter en nog beter maken.

Wij zijn V.V.Oostergo

Romke Barske

Klik om de afbeelding te vergroten.

U bent onze 2018536ste bezoeker.