Home arrow Actueel arrow Nieuws / Activiteiten arrow Geslaagde crossloop en wandeltocht VV Oostergo

Geslaagde crossloop en wandeltocht VV Oostergo PDF Afdrukken

Geslaagde crossloop en wandeltocht VV Oostergo

Zaterdag 5 januari organiseerden jeugdbestuur en supportersvereniging VV Oostergo een wandeltocht, mini crossloop en senioren crossloop.

De wandelaars mochten om 14:30 uur vertrekken voor een tocht van 6,5 km. 18 wandelaars en 1 hond (Beagle Biko) hadden zich aangemeld, een mooie opkomst.
Ondanks de kou en het miezerige weer aan het eind van de tocht, was de sfeer prima. Onderweg was er nog een appeltje voor de dorst gesponsord door
Van der Hoek Agro.

De senioren crossloop begon om 15:00 uur. Good old Wytze “Kipketer” de Jong had van tevoren al aangegeven om Julius de Jong te ondersteunen en deed daarom niet mee om de prijzen.
Een kleine 25 personen hadden zich opgegeven waaronder 1 dame, Elisa Douma. Het parcours was een dikke 5 km en daarom voor iedereen goed te doen.
Het waren deze middag de jeugdige lopers bij de senioren die de lakens uitdeelden. Gerjan Mossel, die vorig jaar alleen “Kipketer” nog voor zich moest dulden, won deze editie met overmacht in een tijd van 20 min 45 sec. Waar een avondje niet op stap gaan al niet goed voor is!
De 2
e en 3e plek ging tussen Arjen Raap en Eelke Veltman. Zij maakten er nog een spannende finish van en konden de laatste 50 meter nog voluit sprinten. Uiteindelijk kwam Arjen als 2e over de finish in een tijd van 21 min 46 sec en werd Eelke 3e
in een tijd van 21 min 48 sec.
Vanzelfsprekend won bij de dames Elisa Douma, omdat ze de enige dame was die meedeed. Op zich een hele knappe en stoere prestatie tussen al dat mannelijk geweld. Bij JO15 werd het op de laatste meters beslist. Hessel Veendorp won de 1e prijs en de 2e prijs ging naar Thomas Boersma.

De mini crossloop begon om 15:15 uur. Er was een parcours uitgezet door het bos via het Flaakspaad en het trainingsveld. Het circuit was 1 kilometer, en om het een beetje spannend en uitdagend te houden moest de jeugd dit rondje 2x lopen.
De 1e prijs bij JO13 ging naar Wieger Soepboer en de 1e prijs bij JO10 werd gewonnen door Jarno Frans Tjeerdsma.

Vanaf 15:00 uur was er ook nog een spelmiddag in de kantine voor JO7 en andere aanwezige kinderen. Wopkje Johanna van het jeugdbestuur wist met haar enthousiasme de kinderen een superleuke middag te bezorgen met verrassend leuke spelletjes.

Gedurende het hele evenement was er deze middag voor iedereen gratis koek en zopie.
We kunnen als vereniging terugkijken op een geslaagde en sportieve middag.

Klik om de afbeelding te vergroten.

U bent onze 1933358ste bezoeker.