Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Finale voor Oostergo na winst op Beetgum

Finale voor Oostergo na winst op Beetgum PDF Afdrukken

Finale voor Oostergo na winst op Beetgum

Afgelopen zaterdag mocht Oostergo deelnemen aan het toetje, namelijk de nacompetitie. Op bezoek kwam Beetgum uit het gelijknamige dorp. Beetgum had vorige week overtuigend van Boornbergum gewonnen en dus waren de mannen van Miedema/Barskè gewaarschuwd.

Om 14.30 uur begon de wedstrijd op werkelijk een biljartlaken van een hoofdveld in Ee. De consuls waren de hele week bezig geweest om de grasmat er picobello uit te laten zien, en dat was gelukt, met afstand het mooiste veld van de hele gemeente.

De wedstrijd begon gespannen aan beide kanten. Passen kwamen niet aan en er werd nog afgetast met welk systeem de tegenstander speelde deze middag. Toch was het Oostergo wat de eerste kansen kreeg. Een prachtig afstandsschot van Andele Veltman, belandde eerst op de ene paal, vervolgens op de andere paal en daarna in de handen van de keeper. In de 13de minuut was het echter wel raak. Halbe Mossel stuurde de snelle Julius de Jong weg op links. Julius had een prachtige kapbeweging in huis en zette met een prachtige pass Jelle de Boer oog in oog met de keeper van Beetgum. Jelle de Boer was mededogenloos en joeg de bal in de touwen. In de 21ste minuut was het wederom raak. Nu was het de beurt aan Martijn Jolink, die zijn waarde als spits wederom bewees. Koelbloedig passeerde hij de keeper en bracht Oostergo op een 2-0 voorsprong. Beetgum vechtte voor wat het waard was, maar kreeg in de eerste helft niet echte kansen waar keeper Jelmer Hoekstra van onder de indruk was. Net voor rust was het Julius de Jong die vanaf randje zestien meter de trekker overhield en op die manier ging het vlaggenschip met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust een beter Beetgum, Oostergo verzaakte achterin, waardoor Beetgum tweemaal wist te scoren, zodat de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd. Maar gelukkig was daar weer de lepe en slimme Martijn Jolink, die een been opzocht in de zestienmeter. De scheidsrechter Van der Wal, kon niet anders dan naar de stip wijzen. Julius de Jong eiste de penalty op en was de zenuwen de baas, voor zover deze aanwezig waren bij deze koele kikker. Daarna werd Julius de Jong gewisseld en kwam Gerjan Mossel in het team. Ook Sjoerd Zijlstra betrad het veld. Beetgum kon niet meer en Oostergo kreeg de kans om de marge nog verder te vergroten. Eerst deed Gerjan Mossel dat met een geplaatst schot in de kruising, daarna was het nogmaals Gerjan Mossel die de eindstand van 6-2 op het scorebord bracht, na heel goed voorbereidend werk van de prima spelende Lieuwe Sijtsma. Tot slot moet nog 1 naam worden genoemd van de man van de wedstrijd: Dirk-Jan Schreiber, geweldige techniek met een een geweldige inzet. Vol vertrouwen gaat Oostergo daarom ook naar de finale, waar Eastermar op het programma staat. Een technische vaardig team. Supporters: volgende week hebben we jullie nog 1 keer nodig dit seizoen. Tot volgende week!

U bent onze 1966311ste bezoeker.