Home arrow Actueel arrow Wedstrijdverslagen arrow Finale nacompetitie Eastermar - Oostergo

Finale nacompetitie Eastermar - Oostergo PDF Afdrukken

Finale nacompetitie Eastermar – Oostergo

Zaterdag 15 juni was de dag waarop Oostergo het tegen Eastermar op moest nemen om handhaving in de 4e klasse veilig te stellen. De week ervoor werd na het spelen van het befaamde strijdlied van Beetgum, deze ploeg met 6-2 overklast. De wedstrijd tegen Eastermar werd helaas voor beide ploegen niet op het biljartlaken van Ee gespeeld, maar op neutraal terrein.
VV Zwaagwesteinde bleek een op en top gastheer voor deze kraker, voor de spits van vv Oostergo was het een weerzien met oude bekenden en zoals hij zelf omschreef een soort ‘thuis gevoel’.

In een regenachtig Zwaagwesteinde werd omstreeks half drie afgetrapt. Oostergo begon zenuwachtig aan de wedstrijd en Eastermar zette vol druk op de jister verdediging. Meindert de Jong had het lastig tegen de beste speler van Eastermar, maar hield zich met hulp van Halbe en Herman prima staande. In het eerste kwartier had de op papier thuis spelende ploeg de overhand. Oostergo daarentegen kreeg via Lieuwe Sytsma en Martijn Jolink een prima kans op de 0-1. Enkele seconden na deze kans had de spits van Eastermar zijn ploeg op 1-0 moeten zetten, maar hij schoof de bal net naast het doel.

Hierna was het vooral Oostergo die de overhand had. Dirk-Jan Schreiber en Sjoerd Zijlstra hadden het middenveld volledig onder controle. Echter was het linksback Johannes Meinsma die met een goede steekbal voor dreiging zorgde. Ondergetekende kon deze prachtige pass net niet controleren omdat een verdediger van Eastermar op niet reglementaire wijze in kwam vliegen. De leidsman floot terecht voor een strafschop. Lieuwe Bote Sytsma benutte deze strafschop door voor de linkeronderhoek te kiezen, dat de bal in het dak van het doel terecht kwam laten we buiten beschouwing, 0-1. Net voor rust werd na een goede aanval het hoofd van Martijn Jolink gevonden, hij benutte deze buitenkans door de bal keihard achter de doelman van Eastermar te koppen. Zo ging Oostergo met een 0-2 voorsprong de catacomben in.

Tijdens de rust werd door Atze, Yko en Romke gehamerd op de vorige wedstrijd, tegen Beetgum was er met een voorsprong geen vuiltje aan de lucht na 45 minuten. Maar zoals wel vaker dit seizoen is het eerste kwartier na rust vaak gevaarlijk voor de jister hoofdmacht. Deze boodschap bleek dit keer niet aan dovemansoren gericht. Oostergo kwam dit kwartier na rust prima door. Eastermar had tijdens de rust 2x gewisseld en speelde vol op de aanval. Verrassend genoeg was de beste en gevaarlijkste speler aan hun zijde ook vervangen. In de 70e minuut was het wederom voormalig ‘readsje’ Martijn Jolink die het net vond na goed voorbereidend werk van Lieuwe Sytsma. Niet veel later was het dezelfde Lieuwe die na een geweldige sprint oog in oog kwam met de doelman van Eastermar, laatst genoemde trok aan het kortste eind, 0-4. Door nog een offensieve wissel van Eastermar werd de druk op de Oostergo verdediging opgevoerd, maar een sterk keepende Riemer Hoekstra hield zijn doel vooralsnog schoon. Bij Oostergo werden Julius, Jeffrey en Arjen nog ingebracht. Omdat Eastermar nog vol voor een doelpunt ging, werden de ruimtes achter de verdediging groter. De snelheid van Lieuwe werd nog enkele keren goed benut en in de 90e minuut was het wederom Martijn Jolink die zijn 3e doelpunt van de middag binnen schoot. Het laatste wapenfeit kwam van Eastermar. Een miscommunicatie tussen Herman en Riemer resulteerde in een doelpunt van Jelmer Dijkstra. Eindstand 1-5.

Voorzitter Klaas Sipma sprak de selectie, technische staf en aanwezige supporters nog toe in de kantine in Ee en bood alle aanwezigen een welverdiend drankje aan. Namens de knvb sprak oud Oostergo trainer Sije Heidstra alle aanwezigen nog toe. Na een enerverend seizoen speelt vv Oostergo ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Op 18 juni wordt er nog gevoetbald op het Allert Pol toernooi voordat de kicksen opgeborgen kunnen worden voor de zomerstop.

Willem Sikkema

U bent onze 2018541ste bezoeker.